Köpvärda aktien i Warren Buffetts "hemliga" portfölj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köpvärda aktien i Warren Buffetts "hemliga" portfölj

Köpvärda

Warren Buffett, Berkshire Hathaways legendariska VD, har gjort sina aktieägare enormt rika under sina över 60 år vid rodret. Trots att han, som alla andra investerare, inte är felfri har han en sällsynt förmåga att hitta värde där andra inte ser det. Nu framträder en intressant investering i Buffetts "hemliga" portfölj: den amerikanska fintechindustrins ledare. Detta skriver analystjänsten The Motley Fool.

  • Warren Buffett och Berkshire Hathaway har haft svårt att hitta bra affärer enligt företagets inrapporterade kvartalsrapporter.
  • Buffetts "hemliga" portfölj, New England Asset Management (NEAM), äger aktier i PayPal, som anses vara en stark köp för 2024.
  • PayPals aktier handlas just nu för 12 gånger framtida årsvinsten, trots en förväntad årlig inkomsttillväxt på 18% under de närmaste fem åren.

Buffett och hans investeringsteam hos Berkshire Hathaway har på senare tid haft svårt att hitta bra affärer, vilket framgår av företagets senaste fyra kvartalsrapporter. En intressant aspekt av dessa rapporter är att de inte berättar hela historien. Buffett har en "hemlig" portfölj som ägs av New England Asset Management (NEAM), ett företag som Buffett ägde efter att ha förvärvat försäkringsbolaget General Re 1998, skriver The Motley Fool.

Detta rapporterar The Motley Fool via Yahoo Finance om.

PayPal - det bästa köpet i Buffetts "hemliga" portfölj

Trots att NEAM har över 100 olika innehav i portföljen, anser skribenten att en av dessa sticker ut lite extra: PayPal. Aktien har minskat med cirka 80% från sin toppnotering som uppnåddes under sommaren 2021. Trots ökad konkurrens inom digitala betalningar och hög inflation, pekar underliggande data på att PayPal fortfarande är en stark investering.

Digitala betalningar - en marknad under stark tillväxt

Enligt prognoser från Boston Consulting Group förväntas den globala fintech-industrin växa sex gånger till 1,5 biljoner dollar år 2030. Detta tyder på att vi fortfarande är tidigt inne i tillväxtcykeln för digital betalningsadoption. PayPal, som fortsätter att leda vägen, har en lång tillväxtbana framför sig, resonerar man i analysen.

PayPals aktie är just nu historisk billig. Aktierna handlas för 12 gånger framtida årsvinst, trots en förväntad årlig inkomsttillväxt på 18% under de närmaste fem åren. Detta gör PayPal till en potentiellt attraktiv investering, särskilt för långsiktiga investerare.

Läs även: Portföljtips: Tre amerikanska aktier att äga för evigt

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt