Köpläge i Kopparbergs: Låg värderingen och nytt Budweiser-avtal lockar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Köpläge i Kopparbergs: Låg värderingen och nytt Budweiser-avtal lockar

Köpläge

Kopparbergs Bryggeri står inför ekonomiska utmaningar och med en nuvarande låg värdering. Trots detta pekar Affärsvärlden på framtida möjligheter genom höjda priser och ett nytt distributionsavtal med Budweiser. På sikt ser tidningen en betydande potential i aktien.

  • Låg värdering och pressat resultat.
  • Höjda priser och distributionsavtal med Budweiser kan förbättra tillväxten.
  • Affärsvärlden ser en potential på 41 procent i aktien på ett par års sikt.

Ekonomiska utmaningar och möjligheter

Kopparbergs Bryggeri har haft ett pressat resultat och värderas för närvarande lågt. Enligt Affärsvärlden kan dock de höjda priserna ge positiva effekter framöver, samtidigt som de egna kostnadsökningarna börjar avta. Ett nytt distributionsavtal med Budweiser ses som en potentiell tillväxtmotor för företaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärlden ser stor potential

Affärsvärlden har i sin analys identifierat en potentiell uppgång på 41 procent i aktien på ett par års sikt. Tidningen beskriver Kopparbergs som ett "sömnigt bolag" som främst har lyckats försvara sina nuvarande marknadspositioner, men haft svårt att uppnå betydande tillväxt under flera år. Trots detta anser Affärsvärlden att den låga värderingen och tillväxtmöjligheten genom Budweiser-avtalet motiverar ett köpråd.

Vi på Börskollen kommer att följa Kopparbergs utveckling noggrant och rapportera om eventuella förändringar och framsteg. Det ska bli intressant att se hur företaget hanterar de ekonomiska utmaningarna och om de kan realisera den potential som Affärsvärlden har identifierat.

Börskollen om Kopparbergs

Kopparbergs är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KOBR B på NGM. Kopparbergs verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 6512 st ägare hos Avanza samt 1321 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kopparbergs Bryggeri är en svensk aktör inom bryggeri vars affärsidé är att nationellt bli en ledande dryckesleverantör inom utbudet av cider. Utöver cider erbjuder bryggeriet även öl i form av Sofiero, Zeunerts, Höga Kusten och Fagerhult. Bolaget startades ursprungligen 1882 och har sitt bryggeri och huvudkontor där verksamheten en gång startades, i Kopparberg, Västmanland.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kopparbergs, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kopparbergs

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kopparbergs

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt