Klart med ny vd för Storytel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Klart med ny vd för Storytel

Klart

Ljudboksspecialisten Storytel har meddelat att Bodil Ericsson Torp tillträder som ny vd den 1 oktober. Torp, med en gedigen bakgrund inom medieindustrin, ser en ljusning på mediemarknaden och beskriver sitt nya jobb som ett drömuppdrag. Marknaden har reagerat svalt på nyheten, med en marginell uppgång i aktien.

  • Bodil Ericsson Torp tillträder som ny vd för Storytel den 1 oktober.
  • Torp har lång erfarenhet från ledande roller inom mediebolag.
  • Marknaden reagerade svalt på nyheten, med aktien upp 1 procent.

Bodil Ericsson Torp, som har en lång erfarenhet från ledande roller inom mediebolag som VO2 och Aller Media, utses till ny vd för Storytel. Hon tillträder den 1 oktober, enligt ett meddelande från bolaget på morgonen. Torp ser en viss ljusning på den annars utmanande mediemarknaden framåt hösten och beskriver sitt nya uppdrag som ett drömjobb.

Erfarenhet och framtidsutsikter

Torp har en omfattande bakgrund inom medievärlden, vilket inkluderar roller som vd för VO2 och koncernchef för Aller Media. Hon uttrycker att hennes initiala fokus kommer att vara att lära känna medarbetarna, ledarna och affären. "Mitt fokus kommer vara att lära känna alla medarbetare, ledare och affären, för att sedan sätta mig in i den på djupet så fort som det bara går. Det är mitt primära fokus", säger hon till Dagens Industri.

Styrelsens förväntningar

Hélène Barnekow, nyvald styrelseordförande för Storytel, uttrycker sin glädje över att välkomna Bodil Ericsson Torp som ny vd. Barnekow framhåller Torps erfarenhet av ledarskap och digital transformation som särskilt värdefull för bolagets framtid.

Marknadens reaktion

Marknaden har reagerat relativt svalt på nyheten om den nya vd:n, med en marginell uppgång på 1 procent för aktien. Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noggrant för att se hur Torps ledarskap påverkar Storytel framöver.

Börskollen om Storytel

Storytel är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern STORY B på First North. Storytel verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 18539 st ägare hos Avanza samt 4014 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Storytel är en digital tjänsteleverantör som specialiserar sig på två huvudområden: Streaming och Publishing. Bland deras tjänster finns prenumerationer för ljudböcker och e-böcker, samt diverse ljudboksproduktioner. Företaget samarbetar med flera olika bokförlag för att driva sin verksamhet. Huvuddelen av Storytels kunder finns i Norden och Europa, och företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Storytel, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Storytel

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt