Kinnevik skriver ned värdet på Village MD till noll
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kinnevik skriver ned värdet på Village MD till noll

Kinnevik

Det svenska investmentbolaget Kinnevik har i det senaste kvartalet valt att skriva ned värdet på sitt innehav i det amerikanska vårdföretaget Village MD till noll. Tidigare uppskattades värdet till 1,1 miljarder kronor. Nedskrivningen beror på osäkerhet kring majoritetsägaren Walgreens framtida planer för bolaget, vilket påverkar Kinnevik som minoritetsägare.

  • Kinnevik har skrivit ned värdet på Village MD till noll.
  • Osäkerhet råder kring Walgreens planer för Village MD.
  • Kinneviks aktie föll med 11 procent efter beskedet.

Kinnevik, som rapporterar genom Finwire/Dagens Industri, står inför en osäker framtid avseende sitt innehav i Village MD. Den amerikanska apotekskedjan Walgreens, som är majoritetsägare, överväger att antingen sälja eller omstrukturera verksamheten. Detta har skapat osäkerhet för Kinnevik, som äger 3 procent av bolaget, vilket har lett till beslutet att skriva ned värdet på innehavet.

Georgi Ganev kommenterar situationen

Georgi Ganev, VD för Kinnevik, ser dock inte samma risker i andra delar av portföljen. Vid rapportpresentationen uttryckte han förtroende för övriga investeringar och pekade särskilt ut fem kärninnehav: Cityblock, Mews, Pleo, Spring Health och Travelperk. "Jag känner mig mer bekväm med våra andra tillgångar, särskilt i kärntillgångarna", sade Ganev.

Han förklarade vidare att Kinnevik har aktieägaravtal och medinvesterare som de är i samförstånd med, vilket ger en stabil grund för deras övriga investeringar.

Marknadens reaktion och framtidsutsikter

Trots Ganevs försäkran om stabilitet i Kinneviks kärninnehav, reagerade marknaden negativt på nyheten. Kinneviks aktie föll med upp till 11 procent och rabatten mot substansvärdet uppgår nu till 45 procent, vilket visar på viss skepsis bland investerare.

Kinnevik fortsätter att fokusera på att utveckla och investera i digitala konsumentföretag. Med huvudkontor i Stockholm och en globalt diversifierad portfölj är Kinnevik en betydande aktör inom e-handel, kommunikation, underhållning och finansiella tjänster. Vi på Börskollen noterar att bolaget har en bred ägarskara med över 106 000 ägare hos Avanza och drygt 14 000 hos Nordnet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt