Kinesiska fastighetsutvecklaren rasar på börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kinesiska fastighetsutvecklaren rasar på börsen

Kinesiska

Den skuldbelastade kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrande upplevde en dramatisk nedgång i aktiepriset på måndagen, med en minskning på över 20 procent. Nedgången kommer efter att en domstol gett företaget ett ultimatum: presentera en omstruktureringsplan senast den 4 december eller riskera likvidation.

Enligt rapporter från Nikkei Asia uttalade domaren att Evergrande måste presentera en "konkret" omstruktureringsplan vid nästa domstolsmöte. I annat fall riskerar bolaget att likvideras. Detta tillkännagivande ledde till en skarp nedgång i företagets aktievärde.

Historiskt lågt värde på Evergrande-aktien

Evergrande-aktien föll under måndagen till sin lägsta nivå någonsin, med ett pris på cirka 0,18 Hongkong-dollar per aktie. Trots en viss återhämtning mot slutet av dagen stängde aktien på cirka 0,22 Hongkong-dollar, jämfört med 0,236 Hongkong-dollar under föregående fredag.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Evergrande i centrum för Kinas fastighetsskuldskris

Evergrande har varit i hetluften för Kinas belastade fastighetssektor sedan det misslyckades med att betala sina utländska skulder för nästan två år sedan. Fastighetssektorn är av stor betydelse i Kina, eftersom den utgör en fjärdedel av landets ekonomi. Evergrandes skuldkris framhäver de potentiella risker som den skuldbelastade sektorn utgör för den kinesiska ekonomin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt