Kinda Brave tecknar globalt avtal för Distant Bloom
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kinda Brave tecknar globalt avtal för Distant Bloom

Kinda

Det svenska gamingbolaget Kinda Brave har nyligen avtalat med Aurora Punks om en global utgivning av deras spel Distant Bloom. Avtalet omfattar lansering på både PC och konsol, med undantag för vissa asiatiska marknader. Detta steg markerar en viktig milstolpe i bolagets strategi att expandera sin spelportfölj globalt.

  • Kinda Brave ingår globalt förlagsavtal med Aurora Punks.
  • Avtalet exkluderar Kina, Hongkong, Taiwan och Macao.
  • Inget lanseringsdatum för konsol är ännu fastställt.

Exklusiva avtal för asiatiska marknader

Enligt Finwire har Kinda Brave valt att undanta PC-versionen av Distant Bloom på marknader som Kina, Hongkong, Taiwan och Macao från det nya avtalet med Aurora Punks. Detta beror på ett redan existerande förlagsavtal med Gleamer Studios som täcker dessa regioner.

Fokus på optimering och marknadsföring

Avtalet innebär att Aurora Punks kommer att ansvara för att slutföra portningen av spelet till konsol samt optimera det för de olika plattformarna. Förutom detta kommer de även att tillhandahålla marknadsföringsresurser inför, under och efter spelets lansering. Ett officiellt lanseringsdatum för konsolversionen har inte meddelats, men ambitionen är att hitta ett optimalt lanseringsfönster inom en snar framtid.

Strategiska milstolpar för Kinda Brave

Kinda Braves VD, Christian Kronegård, uttryckte att avtalet är en viktig del av bolagets strategi och markerar en milstolpe i deras arbete med att teckna förlagsavtal för befintliga spel. "Vi fortsätter att leverera på vår strategi och kan i och med detta bocka av ännu en milstolpe," säger han. Genom detta avtal öppnar sig nya intäktsströmmar och spelet blir tillgängligt för en bredare global publik.

Kinda Brave, grundat 2022 och baserat i Uppsala, specialiserar sig på spelstudior, immateriella rättigheter och utgivning av spel från tredje part. Företaget strävar efter att skapa nya digitala upplevelser inom olika spelgenrer och har stadigt vuxit sin närvaro på marknaden. Vi på Börskollen noterar att bolaget har 357 ägare via Avanza och 206 via Nordnet, vilket indikerar ett växande intresse bland investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kinda Brave

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinda Brave

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt