Källor: Meta utforskar utveckling av AI-drivna hörlurar med kamera
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Källor: Meta utforskar utveckling av AI-drivna hörlurar med kamera

Källor:

Enligt uppgifter från anställda hos Meta Platforms, företaget bakom en rad sociala medier, pågår utredningar om möjligheten att utveckla hörlurar med artificiell intelligens och kamera. Projektet, som går under namnet "Camerabuds", har ännu ingen slutgiltig design, men förväntas ha funktioner som objektidentifiering och språköversättning.

  • Meta Platforms undersöker möjligheterna att utveckla AI-drivna hörlurar med inbyggda kameror.
  • Projektet, kallat "Camerabuds", har ingen slutgiltig design ännu.
  • Hörlurarna förväntas ha funktioner som objektidentifiering och språköversättning.

Enligt källor inom bolaget har Metas VD Mark Zuckerberg granskat flera designalternativ för enheten men har ännu inte uttryckt tillfredsställelse med någon av dem. Detta indikerar att företaget fortfarande befinner sig i en tidig utvecklingsfas och att den slutliga utformningen av produkten ännu inte är fastställd.

Hörlurarnas förväntade funktioner

Meta hoppas att hörlurarna ska kunna erbjuda avancerade funktioner, som att identifiera föremål i användarens omgivning och översätta språk. Dessa funktioner tyder på att teknikjätten siktar på att förbättra användarnas interaktion med omvärlden och underlätta kommunikation över språkbarriärer.

Detta skriver The Information, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Meta fortsätter sin satsning på AI-teknologi

Uppgifterna om de planerade AI-drivna hörlurarna kommer efter att Meta tidigare har medverkat i utvecklingen av en AI-assistent till Ray-Bans smarta glasögon. Detta bekänner företagets fortsatta inriktning på att integrera AI-teknologi i vardagsprodukter. Vi på Börskollen kommer att fortsätta hålla ett öga på Metas utveckling inom detta område.

Börskollen om Meta Platforms

Meta Platforms Inc är en global koncern som driver ett flertal populära sociala nätverkstjänster, där de mest kända inkluderar Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp och Oculus. Grunden inom koncernen är att erbjuda en möjlighet för familj, vänner och företag att kommunicera med varandra online. Meta platforms grundades 2004 och hette från början Facebook. De har sitt huvudkontor i Menlo Park, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Meta Platforms, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Meta Platforms

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Meta Platforms

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt