IT-konsult öppnar för miljardinvesteringar i Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Fonder

IT-konsult öppnar för miljardinvesteringar i Sverige

IT-konsult

Den serieförvärvande svensk-norska IT-konsulten Nordlo får tillgång till 1,5 miljarder kronor för nya förvärv genom en ny fond från ägaren FSN Capital. Detta möjliggör en accelererad tillväxt både organiskt och genom förvärv. VD Fredrik Almén säger i en intervju med Di att det är en fantastisk möjlighet att bygga vidare på tidigare framgångar.

  • Nordlo får tillgång till 1,5 miljarder kronor för nya förvärv.
  • Bolaget har fördubblat sin omsättning på sex år.
  • FSN Capital har en ägarhorisont på fem till sex år.

Nordlo, en serieförvärvare inom IT-sektorn, har nyligen blivit en del av en ny fond skapad av ägaren FSN Capital. Denna överföring innebär att 1,5 miljarder kronor nu blir tillgängliga för att fortsätta bolagets förvärvsstrategi, skriver Dagens Industri.

Fortsatt tillväxt och nya möjligheter

Nordlo bildades 2018 när 22 aktörer gick samman genom en investering från FSN. Sedan dess har bolaget köpt ytterligare 15 IT-konsulter och har i dag 900 anställda samt en omsättning på 2,1 miljarder kronor. Detta innebär en fördubbling av omsättningen på sex år. Fredrik Almén, VD för Nordlo, ser den nya fondstrukturen som en fantastisk möjlighet att ytterligare accelerera tillväxten både organiskt och genom förvärv.

Kapitalet och framtida förvärv

I den nya fonden finns även bolaget Saferoad, men Fredrik Almén menar att Nordlo har störst möjlighet att dra nytta av de likvida medlen. "Det är klart vi vill aktivera kapitalet," säger Almén till Dagens Industri och understryker att det handlar om att göra rätt förvärv.

Nordlo som börskandidat

Nordlo beskrivs som ett av de mest lönsamma IT-bolagen i branschen och är med sin nuvarande storlek en potentiell börskandidat. Fredrik Almén utesluter inte en framtida börsnotering men konstaterar att det är en fråga för ägarna. FSN Capital har historiskt sett en ägarhorisont på fem till sex år och fokuserar på investeringar i norra Europa.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa Nordlos fortsatta resa och de framtida investeringar som kan komma att forma bolagets utveckling.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt