Inwido ökar orderingången och aktien stiger kraftigt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Inwido ökar orderingången och aktien stiger kraftigt

Inwido

Dörr- och fönstertillverkaren Inwido rapporterar en organisk ökning av orderingången med 10 procent under andra kvartalet, trots en fortsatt utmanande marknad. Aktien har stigit över 60 procent sedan Affärsvärlden gav sitt köpråd i höstas.

  • Inwido uppvisar en 10-procentig ökning i orderingången
  • Aktien stiger kraftigt, upp över 60 procent sedan höstens köpråd
  • Affärsvärlden ändrar sitt råd till neutral efter kursuppgången

Enligt en nyhet från Affärsvärlden har dörr- och fönstertillverkaren Inwido lyckats öka sin orderingång med 10 procent organiskt under det andra kvartalet. Detta trots att företaget verkar i en fortsatt utmanande marknad.

Aktien stiger kraftigt

Inwidos aktie har sett en betydande uppgång och är nu upp över 60 procent sedan Affärsvärlden gav sitt köpråd i höstas. Aktien har även stigit med drygt 25 procent hittills i år, vilket gör att många investerare nu ser positivt på företagets framtid.

Affärsvärlden ändrar sitt råd

Affärsvärlden påpekar att Inwidos balansräkning är i bra skick och att möjligheterna för framtida förvärv ser goda ut. Trots den positiva långsiktiga synen på företaget, väljer tidningen att ändra sitt tidigare köpråd till ett mer neutralt sådant. "Långsiktigt är vi fortsatt positiva till Inwido men efter kursuppgången sänker vi rådet till neutral", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Vi på Börskollen fortsätter att följa utvecklingen noggrant och ser fram emot att se hur Inwido presterar framöver i en föränderlig marknad.

Börskollen om Inwido

Inwido är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INWI på Mid Cap. Inwido verkar inom sektorn Industri och aktien har 12193 st ägare hos Avanza samt 2262 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Inwido tillverkar innovativa och miljövänliga fönster och dörrar. Företaget har sin största marknad i Norden och Europa och riktar sig främst till privatpersoner, men även till industri- och byggsektorn. Inwidos varumärkesportfölj består av flera lokala märken i Norden, däribland Elitfönster, Diplomat, Hajom, SnickarPer och Outline. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Inwido, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Inwido

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Inwido

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt