Investor fortsatt förtroende för Ericssons VD
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Investor fortsatt förtroende för Ericssons VD

Investor

Investors Johan Forsell, uttrycker fortsatt förtroende för Ericssons VD, Börje Ekholm, trots senaste tidens svårigheter. Ericssons nyligen rapporterade nedskrivning på 32 miljarder kronor och det slopade marginalmålet har lett till ifrågasättande av Ekholms ledarskap.

Den ström av kritik som har riktats mot Ekholm har sina rötter i en rad ekonomiska motgångar som Ericsson har stött på. Bland annat har företaget nyligen skrivit ned ett belopp på 32 miljarder kronor, kopplat till förvärvet av Vonage. Dessutom meddelade företaget i sin senaste kvartalsrapport att det har slopat sitt marginalmål. Dessa händelser har lett till att Ekholms ledarskap har ifrågasatts.

Kontexten till Ericssons ekonomiska utmaningar

Forsell förklarar att Ericssons problem till stor del beror på att den amerikanska marknaden inom nätverk har minskat med 60 procent under kvartalet. Han betonar dock att företaget nu vidtar "kraftfulla åtgärder" för att anpassa sig till den rådande efterfrågan. Dessutom har Ericsson tidigare kritiserats för sin hantering av IS-skandalen i Irak.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Fortsatt förtroende för Ekholms ledarskap

Trots dessa utmaningar uttrycker Forsell, som har varit ordförande i Ericssons valberedning sedan 2017, sitt fulla förtroende för Ekholm. "Vi har fullt förtroende för Börje Ekholm. Och som du vet har Investor en nolltolerans för all form av korruption", säger Forsell. Ekholm har varit vd för Ericsson i sju år och trots att aktien föll till nivåer inte sedda sedan 2017 tidigare i veckan, står Investor stadigt bakom honom.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt