Investeringsmöjlighet för dryckesälskaren när My Wine Estate växlar upp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Investeringsmöjlighet för dryckesälskaren när My Wine Estate växlar upp

Investeringsmöjlighet

My Wine Estate AB, ett svenskt dryckesföretag med bas i Göteborg, satsar stort på att skapa nya och unika upplevelser för wisky-, vin- och övriga dryckesälskare över hela Sverige. Med fokus på egna varumärken, agenturer på kvalitetsviner från Portugal och Italien samt nu även tre egna varumärken i segmentet starkare drycker, har bolaget skapat en stark produktportfölj inom premiumdrycker för fortsatt expansion.

Parallellt med en växande dryckesportfölj tar nu My Wine Estate nästa steg i sin expansion genom två spännande koncept: en Rese- & Vinklubb samt ett eventkoncept med omfattande program för den svenska restaurang- och eventmarknaden.

Spännande investeringsmöjlighet för dryckesälskaren

Bolaget är just nu aktuella med en kapitalanskaffning i syfte att stärka upp verksamheten inför fortsatt expansion. Med sitt tydliga fokus på kvalitet, sin innovativa marknadsstrategi och sina satsningar på upplevelser och lojalitet, har bolaget alla förutsättningar att bli en ledande aktör på marknaden för vin och sprit.

Vårt mål är tydligt – att erbjuda en exceptionell dryckesupplevelse i toppklass.

För dig med intresse för dryck och upplevelser kan ett delägarskap i My Wine Estate vara möjligheten som du har väntat på. Det ger dig chansen att konsumera bolagets produkter (drycker, resor och event), påverka innehållet i bolagets växande produktportfölj och samtidigt skörda frukterna av framgången.

Framgångsrikt start – 18 000 vinflaskor sålda i år

Under början av 2024 introducerade man ett nytt koncept via tredje part, vilket hittills har resulterat i en försäljning av cirka 18 000 flaskor vin. Detta initiala framgångsrika resultat har gett My Wine Estate tydliga signaler om potentialen på marknaden, vilket gör att bolaget nu tar nästa steg och storsatsar på en struktur helt i egen regi, genom sin exklusiva Rese- & Vinklubb.

Klubben erbjuder inte bara sina medlemmar möjligheten att köpa unika och högkvalitativa viner från företagets sortiment, utan även att delta i vinresor och vinprovningar. Detta utgör en central del av bolagets långsiktiga strategi, där man strävar efter att bygga en lojal kundbas där medlemmarna får tillgång till exklusiva erbjudanden.

Eventmarknaden öppnar dörren till partnerskap med restauranger

En annan viktig del av My Wine Estates tillväxtstrategi är satsningen på restaurang- och eventmarknaden, där man i Göteborg under ungefär ett års tid har arbetat för att finna de bästa formerna som ska ligga till grund för en större nationell satsning. Ett ömsesidigt gynnsamt partnerskap som bygger på att restaurangerna köper in My Wine Estates produkter, öppnar dörren för olika eventkoncept i form av vinprovningar, singelträffar, bubbelkvällar eller skönhets & modevisningar.

“Genom dessa evenemang bidrar vi till att fylla restaurangernas lokaler och skapa minnesvärda upplevelser, samtidigt som vi breddar vår kundbas. Kravet för deltagande är att restaurangerna köper vårt kvalitetsdryckessortiment – en strategi som gynnar både oss och våra partners”, säger VD Milenko Gabrilo.

Växande dryckesportfölj med flera nykomlingar

Till vänster är bolagets tre senaste dryckestillskott, under namnet My Spirits Estate.

Under varumärket My Spirits Estate breddar man just nu sitt sortiment inom premiumdryck. Först ut är tre nya produkter: en Irländsk lagrad whisky, en klassisk London Dry Gin samt en vodka för finsmakaren, destillerad sex gånger.

Bolaget planerar att lansera ytterligare 6-9 nya dryckessorter under 2024-2025 och kommer att använda en roadshow med middagar och provsmakningar för att låta marknaden och sina kunder vara med och påverka vilka nya sorter som ska tas hem.

Med en ny tillväxtstrategi, välfyllda lager och kapaciteten att leverera till Systembolagets 450 butiker samt restauranger över hela Sverige, har bolaget en stabil grund att bygga vidare på. Därtill ser My Wine Estate stora möjligheter till en kommande börsnotering, som väntas skapa större intresse och engagemang bland både kunder och investerare.


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt