Granskning: Hemnet massåterköper aktier medan insiders säljer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Granskning: Hemnet massåterköper aktier medan insiders säljer

Granskning:

Bostadsplattformen Hemnet har förra året köpt tillbaka aktier för 418 miljoner kronor, vilket överstiger företagets fria kassaflöde. Samtidigt har ledande befattningshavare och styrelsemedlemmar sålt aktier för ett ännu större värde, vilket framkommer i en analys av Dagens industri.

  • Hemnet har återköpt aktier för 418 miljoner kronor, vilket överstiger företagets fria kassaflöde.
  • Insynsregistrerade har sålt aktier för 582 miljoner kronor, medan inköpen var marginella 354 000 kronor.
  • Frågan om det finns bättre sätt att använda aktieägarnas pengar dyker upp när insynspersoner verkar ha valt att sälja istället för att köpa.

Stora aktieåterköp samtidigt som insynsregistrerade säljer

Hemnet har sedan börsintroduktionen betalat ut 154 miljoner kronor i utdelningar. Sedan återköpen startade i slutet av maj 2022 har sammanlagt 744 miljoner kronor lagts för att köpa tillbaka egna aktier fram till årsskiftet.

Insynsregistrerade personer har samtidigt gjort sig av med aktier för 582 miljoner kronor, medan inköpen endast uppgått till 354 000 kronor. Dagens industri frågar sig om det inte finns ett bättre sätt att använda aktieägarnas pengar än att stimulera köpsidan när insynspersoner verkar fokusera på att sälja.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Värderingsmultiplarna för Hemnet är höga, både i absoluta tal och jämfört med internationella aktörer som Rea Group och Rightmove, enligt Dagens industri.

Om Hemnet

Hemnet är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 6577st ägare hos Avanza samt 2109st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Hemnet Group är ett IT-bolag inriktade mot fastighetsmarknaden. Bolaget erbjuder en digital plattform för köp och försäljning av bostäder, tomter, fritidsboenden och mark. Tjänsterna används som säljkanal för potentiella köpare, säljare samt mäklare där utbudet huvudsakligen består av bostadsannonser och tillhörande slutpriser. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Läs även: Blankningstopp 20-listan – storbettar på fortsatt kollaps i Viaplay

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hemnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt