Insändare: Öppet brev till IF Metall
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Insändare: Öppet brev till IF Metall

Insändare:

Under fredagen meddelades 20 medarbetare på Hydro Extrusion att de riskerar att förlora sina jobb på grund av den pågående konflikten med Tesla. Robin Wallén Nilsson, som är ordförande för kommunstyrelsen och representerar Moderaterna, har i ett öppet brev riktat kritik mot hur IF Metall hanterar situationen. Han efterlyser en ny bedömning av konflikten.

Öppet brev till IF Metall angående effekten av strejken mot Tesla!

Det är med stor ledsamhet jag ser hur strejken mot Tesla slår mot lokala företag. I detta fall skriver jag för Vetlanda men det handlar självklart precis lika mycket om företag i andra städer som påverkas på samma sätt.

Idag, 12/1 januari, informeras vi om att 20 varsel lagts på Hydro i Vetlanda som är sprungna ur konflikten mellan IF Metall och Tesla.

20 personer, individer – men också 20 personer som kan ha respektive, barn och familj som nu står inför en oerhört tuff och oviss tid. Personer vars arbetsplats alltså har kollektivavtal.

I detta fall handlar det om en sympatistrejk som satts in då en detalj Hydro tillverkar till Tesla inte längre får levereras vilket leder till ett maskinstopp. Följden blir att människor nu kan få lämna då arbetsbrist uppstår och en oro finns att det kan letas efter nya leverantörer. Det vore mycket beklagligt inte bara nu utan också på längre sikt.

Vi har många stora, fantastiska och välfungerande företag men trots detta har vi sett ett stort antal varslade och uppsagda inte minst inom trähusbranschen i Vetlanda. Detta är till stor del en följd av konjunkturläget. Att det nu riskerar att bli än fler personer som inte har ett arbete att gå till kan ingen av oss tycka är positivt.

Att i dessa tider - genom ert agerande mot 3:e part, en kollektivansluten sådan - iaktta detta förfarande är djupt beklagligt.

Jag uppmanar er att omvärdera och ta ett nytt beslut med grund i hur 3:e parter drabbas - företag, individer och kommun.

Min ståndpunkt är tydlig;

Ta bort sympatistrejken mot 3:e part, inte minst mot de som har kollektivavtal. Det drabbar alldeles för många alldeles för hårt och förvärrar en redan tuff tid. Vi behöver bli fler som arbetar, inte färre.

Robin Wallén Nilsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande, Vetlanda

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt