Inflationen nere på 2% senast 2025 säger Christine Lagarde
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Inflationen nere på 2% senast 2025 säger Christine Lagarde

Inflationen

Christine Lagarde, Europeiska Centralbankens (ECB) president, har förklarat att banken är fast besluten att återföra priserna till dess mål på 2% inflation. Trots oro från vissa europeiska regeringar över att högre räntor kommer att kväva tillväxten, förblir Lagarde oberörd och säger att bankens mandat innebär att säkerställa prisstabilitet.

Under en intervju med den grekiska tidningen Kathimerini, som publicerades på ECB:s webbplats, sa Lagarde: "Vi är fast beslutna att få ner inflationen till 2%". Hon tillade att, enligt deras prognoser, kommer detta mål att uppnås under 2025.

ECB pausar räntehöjningar

ECB har för tillfället pausat sin enastående kampanj för räntehöjningar, i ett försök att återta kontrollen över inflationen. Funktionärerna har indikerat att lånekostnaderna kommer att förbli höga för att säkerställa att konsumentprisökningarna återvänder till 2%, även om den försvagade Eurozonens ekonomin väcker frågor om när nedskärningar kommer att bli nödvändiga.

Detta rapporterar Bloomberg om.

Positiva resultat för Grekland

Lagarde påpekade att nyckelindikatorer för Greklands ekonomiska och finansiella situation har visat förbättringar över hela linjen. Greklands kreditbetyg höjdes till investeringsklass av S&P Global Ratings i oktober - den första sådana rörelsen av de tre stora bedömarena sedan landet skakades av en skuldkris för mer än ett decennium sedan. "Jag förstår att det finns fler reformer i pipeline men, överlag, är resultaten av landets ansträngningar imponerande", sa Lagarde.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt