IF Metall tappar medlemmar i Tesla-strejken
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

IF Metall tappar medlemmar i Tesla-strejken

IF

IF Metall har beslutat att utesluta de medlemmar som valt att fortsätta arbeta i Teslas verkstäder under pågående strejk. Förbundet väljer dock att inte avslöja hur många medlemmar detta rör sig om, med hänsyn till deras integritet. IF Metall har sedan mitten av november kartlagt så kallade strejkbrytare, med syftet att få dem att engagera sig i kampen för kollektivavtal.

  • Förbundsstyrelsen för IF Metall har beslutat att utesluta medlemmar som jobbat på Teslas verkstäder under strejken.
  • IF Metall har kartlagt strejkbrytare sedan mitten av november.
  • Förbundet avslöjar inte hur många medlemmar det rör sig om, för att skydda deras integritet.

Detta beslut togs under onsdagen och har väckt stor uppmärksamhet. "Vi har tagit beslut om att utesluta ett antal medlemmar som har brutit mot strejken. Medlemmar som är anställda av Tesla och som under perioden som konflikten har pågått aktivt brutit strejken.

Man har helt enkelt arbetat på som vanligt trots pågående konflikt" uttalar IF Metalls förbundssekreterare Martin Gunnarsson till Dagens Arbete.

En kamp för kollektivavtal

Enligt rapporter har IF Metall aktivt kartlagt strejkbrytare sedan mitten av november. Från början var syftet att få dessa personer att delta i kampen för att få kollektivavtal. Detta visar på att konflikten är större än enskilda personer och handlar istället om principen om rätten till kollektivavtal.

Detta rapporterar Dagens Arbete om.

Tesla eller IF Metall?

Martin Gunnarsson, förbundssekreterare för IF Metall, påpekar att medlemmarna ställts inför ett val - att stödja Tesla eller IF Metall. Denna konflikt belyser svårigheterna och utmaningarna som arbetare ofta ställs inför när de måste välja mellan lojalitet mot sin arbetsgivare eller sitt fackförbund.

Men nu verkar det helt enkelt som att en ytterligare en del av mekanikerna valde sitt arbete hos Tesla före strejken, vilket verkar vara fallet för en majoritet av de anställda sen strejkens början.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt