Husqvarna rasar efter vinstvarningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Husqvarna rasar efter vinstvarningen

Husqvarna

Husqvarnas aktie har fallit med 6 procent på börsen efter att företaget utfärdat en vinstvarning. Bolaget rapporterar en minskning i försäljning med 5 procent organiskt under tredje kvartalet och ett resultat nära noll. Affärsvärlden kommenterar att aktien har minskat med cirka 25 procent sedan deras köpråd i höstas.

  • Husqvarna vinstvarnar och rapporterar minskat resultat.
  • Försäljningen har sjunkit med 5 procent organiskt i tredje kvartalet.
  • Affärsvärlden ger ett neutralt råd för aktien.

Enligt Affärsvärlden har Husqvarnas aktie fallit med 6 procent på börsen idag efter att bolaget utfärdat en vinstvarning. Bolaget rapporterar att försäljningen har minskat med 5 procent organiskt under tredje kvartalet och att resultatet ligger nära noll. Detta framgår av en kommentar från Affärsvärlden under onsdagen.

Affärsvärlden ändrar sitt råd

Tidningen gav tidigare ett köpråd för aktien i oktober förra året och upprepade detta råd i april i år. Däremot har Husqvarna-aktien sjunkit med cirka 25 procent sedan köprådet i höstas, vilket har lett till en omvärdering från Affärsvärldens analytiker.

"Husqvarna-aktien är ned cirka 25 procent sedan vårt köpråd i höstas. Når bolaget analytikerkonsensus prognoser så är aktien billig på 2025E. Jobbet skall dock göras och risken är att marknaden fortsätter vara svag ett tag till. Sammantaget landar vi i ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Husqvarnas breda produktportfölj

Husqvarna är ett internationellt företag som är specialiserat på produkter för utomhusbruk. Deras sortiment inkluderar motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Företaget har även produkter för trädgårdsbevattning, kaputrustning och diamantverktyg för bygg- och stenindustrin. Husqvarna marknadsför sina produkter under flera varumärken, inklusive Husqvarna, Gardena, McCulloch och Poulan Pro.

Företaget har sin största marknad i Europa och huvudkontoret är beläget i Stockholm. Vid senaste mätningen registrerade vi på Börskollen att aktien har 25 721 ägare hos nätmäklaren Avanza samt 4 953 ägare hos Nordnet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Husqvarna

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Husqvarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt