Höjda riktkurser i Tele2 efter stark rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Höjda riktkurser i Tele2 efter stark rapport

Höjda

Telekombolaget Tele2 har mottagit höjda riktkurser efter sin kvartalsrapport för Q1. Flera analyshus, inklusive Kepler Cheuvreux, Carnegie och SEB, har höjt sina riktkurser för företaget. Framgångarna i Q1 och förväntningar om fortsatt stark tillväxt bidrar till optimismen.

  • Kepler Cheuvreux höjer sin riktkurs för Tele2 från 100 till 115 kronor.
  • SEB och Carnegie höjer sina riktkurser till 116 respektive 109 kronor.
  • Handelsbanken höjer sin korta rekommendation till köp, men sänker den långa till 'market perform'.

Kepler Cheuvreux konstaterar att Tele2:s kvartalsrapport var en lättnad. Analyshuset noterar att prisökningar som introducerades i början av året ännu inte har fått fullt genomslag. Detta, menar de, utgör en solid grund för fortsatt stark omsättningstillväxt.

Optimism trots låg operativ hävstång

Kepler skriver att trots att den operativa hävstången inte kom till uttryck i Q1-rapporten, är de mer övertygade om en förbättrad operativ hävstång och gradvis ebitda-tillväxt efter rapporten. Företaget har sagt upp mer än motsvarande 200 heltidstjänster under kvartalet, vilket bör ge ett lyft från Q2 och framåt, menar Kepler.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Handelsbanken ger delad bedömning

Handelsbanken har en mer splittrad bedömning. Banken höjer sin korta rekommendation till köp, men sänker den långa till 'market perform'. Detta grundas på företagets starka momentum, förbättrade nyckeltal och ökade förväntningar på vad nya storägaren Xavier Niel kan åstadkomma. Dock noterar Handelsbanken att aktien har varit stark, vilket inte längre kan motivera 'outperform'.

På Börskollen följer vi noggrant Tele2:s utveckling och det ska bli intressant att se hur dessa höjda riktkurser kommer att påverka bolagets aktiekurs framöver.

Börskollen om Tele2

Tele2 är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TEL2 B på Large Cap. Tele2 verkar inom sektorn Telekommunikation och aktien har 70177 st ägare hos Avanza samt 11617 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas huvudsakligen mot SME bolag (Small-to-medium-sized enterprises) men även till privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tele2, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tele2

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt