Höjda riktkurser för CTEK efter starkt kvartal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Höjda riktkurser för CTEK efter starkt kvartal

Höjda

Batteriladdarbolaget CTEK presenterade en stark rapport för det andra kvartalet, vilket har uppmärksammats av både Redeye och Kepler Cheuvreux. Omsättningen och justerade ebita-marginalen överträffade förväntningarna, trots högre operativa kostnader än beräknat.

  • CTEK överträffade omsättnings- och ebita-förväntningar
  • Högre operativa kostnader än förväntat
  • Höjda riktkurser från både Redeye och Kepler Cheuvreux

Stark finansiell prestation

Enligt en analys från Finwire levererade CTEK en solid rapport för andra kvartalet. Både omsättningen och den justerade ebita-marginalen kom in högre än vad marknaden hade väntat sig. Redeye noterade att omsättningen överträffade förväntningarna och att ebita-marginalen var starkare än förutsett.

Högre operativa kostnader

Samtidigt rapporterade CTEK att de operativa kostnaderna, opex, minskade med 6 procent i årstakt men var ändå 8 procent högre än vad Redeye hade räknat med. Kepler Cheuvreux uppmärksammade också de högre kostnaderna i en separat analys och påpekade att detta kan påverka vinsten per aktie negativt med mellan 11 och 25 procent under 2024-2026.

Höjda riktkurser och framtidsutsikter

Trots de högre kostnaderna förblir Kepler Cheuvreux optimistiska och upprepar sin rekommendation att behålla aktien, med en riktkurs på 20 kronor. Analyshuset påpekar att företagets värdering fortfarande vilar på dess lågspänningsverksamhet, som presterade bra under kvartalet.

Redeye höjde sitt motiverade värde till 28 kronor från tidigare 26 kronor i sitt basscenario. De förväntar sig att kommande produktlanseringar i Storbritannien och Tyskland samt partnerskapet med GM kommer att öka försäljningen av EVSE (elektriska fordonsladdare) under det andra halvåret. "I kombination med sänkta kostnader ser vi en skördeperiod framför oss, vilket bör driva vinstgenereringen," skriver Redeye.

CTEK:s aktiekurs steg med 3,8 procent till 23,10 kronor i den tidiga måndagshandeln, vilket visar på investerarnas positiva respons på rapporten. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen noga.

Börskollen om CTEK

CTEK är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CTEK på Mid Cap. CTEK verkar inom sektorn Industri och aktien har 14077 st ägare hos Avanza samt 1316 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

CTEK är ett företag som specialiserar sig på batteriladdare. De erbjuder ett sortiment av laddare och tillbehör för elfordon. Deras kundbas inkluderar tillverkare av fordon, bilverkstäder, distributörer, återförsäljare, parkeringsanläggningar, laddningsoperatörer, fastighetsägare och privatkunder. Företaget har en global närvaro. CTEK grundades år 1997 och har sitt huvudkontor i Vikmanshyttan.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om CTEK, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CTEK

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien CTEK

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt