Heta tipset inför rapporterna: Tre intressanta småbolag att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Heta tipset inför rapporterna: Tre intressanta småbolag att hålla ögonen på

Heta

I rapportfloden på First North-listan sticker tre bolag ut som särskilt intressanta. Dessa bolag har antingen överraskat positivt i sin senaste rapport eller nyligen genomfört stora affärstransaktioner. Detta skriver Dagens industri.

  • Haypp, en snusåterförsäljare, uppvisade en rörelsevinstökning på 33 procent i sin niomånadersrapport och siktar på att öka omsättningen till 5 miljarder kronor nästa år.
  • Bokkedjan Bokusgruppen rapporterade en vinstökning på 48 procent i sin niomånadersrapport, främst tack vare förbättrad bruttomarginal.
  • Medicinteknikbolaget Stille, som nyligen köpte tyska Fehling, rapporterade en rörelsevinstökning på 65 procent och en nästan fördubblad försäljning på koncernnivå.

Haypp på frammarsch

Enligt Dagens industri har snusåterförsäljaren Haypp trotsat den generellt svaga utvecklingen inom e-handel. Bolaget rapporterade en rörelsevinst upp 33 procent i sin niomånadersrapport och siktar på att öka omsättningen till 5 miljarder kronor nästa år, en betydande ökning från de 3 miljarder som bolaget rapporterade i sin senaste delårsrapport.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Bokusgruppen stärker sin position

Bokkedjan Bokusgruppen redovisade en vinstökning på 48 procent i sin niomånadersrapport, främst tack vare en förbättrad bruttomarginal. Om Bokusgruppen kan bibehålla denna bruttomarginal under fjärde kvartalet, vilket är bokbranschens mest betydande försäljningsperiod, kan resultatrapporten bli mycket intressant att följa.

Stille gör stora framsteg

Medicinteknikbolaget Stille, som nyligen köpte tyska Fehling, rapporterade en rörelsevinstökning på 65 procent i sin senaste rapport. Denna affär har resulterat i en nästan fördubblad försäljning på koncernnivå. Även om Fehling-affären inte kommer att synas i Stilles redovisning förrän första kvartalet nästa år, ger den positiva ägarförändringen och den tyska storaffären anledning att följa Stille redan under denna rapportperiod.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt