Hernhag vaskar fram sina bästa tillväxtraketer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hernhag vaskar fram sina bästa tillväxtraketer

Hernhag

Med en imponerande kursutveckling för tidigare aktierekommendationer, presenterar Hernhag nu en ny kvartett tillväxtaktier med potential för de kommande åren. Bland dessa finns Camurus, Evolution, RVRC och Bonesupport – alla med stark försäljningstillväxt under de senaste fem åren.

  • Camurus, Evolution, RVRC och Bonesupport har alla ökat sin försäljning med minst 40 procent per år under de senaste fem åren.
  • Camurus och Bonesupport kräver uppmärksamhet gällande framtida tillväxt, medan Evolution och RVRC visar på stabilare tillväxt och värderingar.

Genom en granskning av alla bolag på Nasdaq Stockholm, med fokus på de med bäst total intäktstillväxt under de senaste fem åren, har Marcus Hernhag, skribent hos Privata Affärer, handplockat fyra bolag som fortfarande växer snabbt.

Generellt sett är det viktigt att sprida riskerna och fortsätta att leta bland de lite mindre bolagen. Det är lättare att hitta guldkorn där."

Potential för tillväxt – men höga förväntningar

Camurus, ett medicinteknikbolag, har haft en stark tillväxt från låga nivåer. Bolaget har nyligen tagit in 1,1 miljarder kr i en nyemission och är redo att fortsätta sin tillväxt.

Bonesupport har också vänt till vinst under 2023, med intäkt per aktie som pekar brant uppåt. Bolagets injicerbara biokeramiska bengraftsubstitut har sålt allt bättre. Med ett börsvärde på 13,5 miljarder kr krävs det dock att Bonesupport fortsätter att leverera bra och hålla uppe sin tillväxt, skriver Marcus.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Evolution, en veteran inom tillväxtkategorin, visar fortfarande en attraktiv tillväxttakt på 25 procent under tredje kvartalet. Med ett p/e-tal på 23, och trots högre skatt framöver, anser han att värderingen fortfarande känns attraktiv.

RVRC, eller Revolution Race, har också en stark tillväxttakt. Bolagets direktförsäljningsstrategi samlar in mer kunddata, vilket bidrar till tillväxten.

"Värderingen ser inte superdyr ut och kursen har efter en djup svacka bottnat och vänt upp."

Sammanfattningsvis, dessa fyra tillväxtbolag erbjuder enligt Hernhag en spännande mix av hög tillväxt och attraktiva värderingar för investerare som söker efter nästa guldkorn på aktiemarknaden.

Läs även: Småbolagsrevansch? Här är storbankens toppval för 2024

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bonesupport

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt