Hemlarmsbolaget på gång med omvänt förvärv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Hemlarmsbolaget på gång med omvänt förvärv

Hemlarmsbolaget

Hemlarmsbolaget Sensor Alarm har kallat sina aktieägare till en extra bolagsstämma den 27 augusti i Stockholm. Vid stämman förväntas aktieägarna godkänna ett omvänt förvärv av Norrlands Online och en rad andra viktiga beslut som kommer att påverka bolagets framtida inriktning och struktur.

  • Godkännande av omvänt förvärv med Norrlands Online
  • Riktad nyemission av 964,14 miljoner aktier
  • Försäljning av befintlig verksamhet till nytt bolag

Omvänt förvärv och namnbyte

Enligt nyheten från Finwire ska stämman godkänna det föreslagna omvända förvärvet av Norrlands Online. Bolagsordningen föreslås ändras vilket innebär att Sensor Alarm byter både verksamhetsinriktning och namn till Norrlands Online. Antalet aktier i bolaget föreslås även justeras till att vara mellan 800 miljoner och 3,2 miljarder aktier.

Nyemission och bemyndigande

Stämman föreslås också godkänna en riktad nyemission av 964,14 miljoner aktier till en teckningskurs på 6 öre per aktie, totalt motsvarande 57,8 miljoner kronor. Dessa aktier ska tecknas av säljarna av Norrlands Online. Dessutom vill styrelsen ha bemyndigande från stämman att kunna besluta om en företrädesemission av units, som består av både aktier och teckningsoptioner.

För att framtidssäkra kapitalbehovet vill styrelsen även ha bemyndigande att besluta om ytterligare emissioner av aktier, konvertibler och teckningsoptioner.

Försäljning av befintlig verksamhet och ny styrelse

Den nuvarande verksamheten föreslås säljas till ett nybildat bolag där vissa av de nuvarande styrelseledamöterna kan komma att ha ett bestämmande inflytande. Verksamheten kommer att paketeras i ett nybildat dotterbolag och köpeskillingen, baserad på en extern marknadsvärdering, beräknas uppgå till 1 miljon kronor.

Vid stämman kommer även en ny styrelse, bestående av fyra personer, att väljas. Förslag till nya styrelseledamöter kommer att presenteras senast på stämman. Dessutom föreslås godkännande av incitamentsprogram riktade till vd, ledning, nyckelpersoner samt styrelsen.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att rapportera vidare om hur dessa beslut påverkar Sensor Alarms framtid.

Börskollen om Sensor Alarm

Sensor Alarm är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SELARM på Spotlight. Sensor Alarm verkar inom sektorn Industri och aktien har 509 st ägare hos Avanza samt 181 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sensor Alarm Norden är ett företag som specialiserar sig på säkerhetslösningar. De tillhandahåller en mängd olika säkerhetssystem för hem, garage och kommersiella byggnader. Deras produkter inkluderar larm som kan kopplas till mobila enheter och erbjuds genom abonnemang. Förutom sina huvudsakliga tjänster erbjuder de även väktarutryckning och larmnätverk för grannsamverkan. Företaget har sin största marknad i Norden och deras huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sensor Alarm, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sensor Alarm

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sensor Alarm

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt