Helgläsning: Veckans mest lästa ekonominyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Helgläsning: Veckans mest lästa ekonominyheter

Helgläsning:

Den senaste veckan har vi sett en rad intressanta ekonominyheter, från elbilstester till småbolagens uppgång. Här sammanfattar vi de mest lästa artiklarna och ger dig en inblick i de hetaste trenderna och investeringstipsen.

  • BMW iX rankas som den bästa elbilen enligt Consumer Reports.
  • Investor genomför ett miljardköp av Ericsson-aktier.
  • Småbolagsindexet Russell 2000 förväntas stiga med 40% enligt analytiker.

Världens bästa elbil och höstens mest spännande elbilar

Enligt en omfattande test av Consumer Reports är det den tyska och sydkoreanska dominansen som gäller inom elbilsmarknaden. Bland de 50 testade modellerna rankas BMW iX som den bästa elbilen. Av de 14 topprankade modellerna är endast en från Tesla. Detta visar att konkurrensen på elbilsmarknaden är hårdare än någonsin.

Samtidigt har DN belyst vilka elbilar som är värda att hålla koll på inför hösten. Bland de intressanta nyheterna märks Volvo EX90, Polestar 3 och 4, samt Citroën ë-C3, som utmärker sig genom sin låga prisnivå.

Investmentbolagens nya drag och superinvesterarnas strategier

Under veckan intervjuades Peter Lindvall, förvaltare av Kavaljer Investmentbolagsfond, av Privata Affärer. Han delade med sig av sina insikter om de bästa investmentbolagen för en långsiktig portfölj. VNV Global, HBM Healthcare, Linc och VEF är några av de bolag han ser potential i, trots deras högre risknivå. Samtidigt diskuterade han varför vissa klassiska investmentbolag undviks.

Parallellt har Wallenbergs maktbolag Investor gjort ett betydande drag genom att köpa aktier i Ericsson för närmare tre miljarder kronor. Christian Cederholm, vd för Investor, kommenterade köpet som rimligt och strategiskt i en intervju.

Småbolagens uppgång och undervärderade aktier

Det amerikanska småbolagsindexet Russell 2000 har visat på en stark uppgång, och analytiker menar att det kan öka ytterligare 40 procent, enligt en analys från Fundstrat. Denna uppgång drivs av förväntade räntesänkningar och en rotation från stora till små bolag.

Även på den europeiska marknaden finns det gott om undervärderade aktier. Enligt Morningstar är Hennes & Mauritz en av de tio mest undervärderade europeiska storbolagen. Listan inkluderar även Carlsberg och andra starka kandidater som analytikerna anser vara köpvärda.

Teknikindustrins framsteg och marknadens nya favoriter

Inom tekniksektorn har Intel satt ett ambitiöst mål att nå en kumulativ mjukvaruintäkt på en miljard dollar till 2027, med starkt fokus på AI, prestanda och säkerhet. Enligt företagets teknikchef Greg Lavender ser Intel stor efterfrågan på deras kommande Gaudi 3.

TSMC, en av de största producenterna i halvledarindustrin, rapporterade oväntat starka resultat för årets andra kvartal tack vare den globala vågen av investeringar i artificiell intelligens (AI). Denna framgång visar på den starka efterfrågan inom denna sektor rapporterar Börskollen.

Ekonomiska tips och analyser

För den som vill maximera sitt sparande i sommar har Börskollen sammanställt fem heta tips. Bland dessa ingår att spara till en buffert, investera långsiktigt på börsen och sprida riskerna.

Avanzas ”superinvesterare” har lyckats slå index med lägre risk genom större kapital och diversifierade portföljer. Deras strategier har undersökts och visat sig vara effektiva för att kombinera hög avkastning med låg risk, enligt Börskollen.

Slutligen, fastighetsbolaget NP3 har visat en positiv utveckling i sin senaste Q2-rapport. Enligt Affärsvärlden har bolaget lyckats vända trenden och ser nu en uppsida på 20 procent i aktien.

Sammanfattningsvis har veckan bjudit på en mängd intressanta nyheter och analyser, som ger en bred översikt över aktuella trender och investeringsmöjligheter på marknaden. Håll dig uppdaterad och gör välgrundade beslut för att maximera dina investeringar.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BMW

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt