Hedgefond ny storblankare i Thule
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Hedgefond ny storblankare i Thule

Hedgefond

Millenium International Management har nyligen rapporterats som en ny publik storblankare i fritidsproduktbolaget Thule. Enligt Dagens industri har hedgefonden ökat sin blankade andel av kapitalet i Thule från 4,06 procent till 4,29 procent. Detta kan indikera att Millenium tidigare har haft en kort position i aktien.

  • Millenium International Management blankar Thule
  • Blankad andel av kapitalet har ökat till 4,29 procent
  • Flera konsumentvaruföretag har nyligen vinstvarnat

Ökad blankning i Thule

Enligt Dagens industri har hedgefonden Millenium International Management dykt upp som en ny publik storblankare i Thule. Detta skedde i onsdags och sedan dess har den blankade andelen av kapitalet i bolaget ökat från 4,06 procent till 4,29 procent. Ökningen i andelen blankade aktier antyder att Millenium tidigare har haft en kort position i Thule-aktien, vilket nu blivit offentligt.

Fler vinstvarningar inom konsumentvarusektorn

Under de senaste veckorna har flera bolag med inriktning på konsumentvaror vinstvarnat. Detta kan vara en anledning till att hedgefonder och andra investerare ökar sina blankningar i dessa bolag. Vinstvarningar indikerar att företagen förväntar sig sämre resultat än tidigare prognoser, vilket kan påverka aktiekurserna negativt.

Om Thule Group

Thule Group, grundat 1942 och med huvudkontor i Malmö, opererar inom detaljhandelssektorn och erbjuder ett brett sortiment av produkter för sport- och fritidsaktiviteter. Deras produktutbud inkluderar cykelutrustning, utrustning för vatten- och vintersport samt väskor och fodral. Företaget marknadsför sina produkter under varumärkena Thule och Case Logic och har en internationell närvaro.

Thule-aktien är populär bland svenska investerare och har enligt senaste mätning från oss på Börskollen 16 373 ägare hos nätmäklaren Avanza samt 3 475 ägare hos Nordnet. Den ökade blankningen kan därför vara av stort intresse för aktieägarna att följa, då det kan påverka aktiens framtida utveckling.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Thule

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Thule

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt