Har tjänat en miljard kronor på tre år – nu slutar han
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Har tjänat en miljard kronor på tre år – nu slutar han

Har

Ed Emerson, som har tjänat över en miljard kronor under sina tre år som chef för råvaruhandeln på investmentbanken Goldman Sachs, har valt att lämna sin position. Han är även känd för att vara den högst avlönade handlaren på Wall Street.

Enligt Bloomberg, som hänvisade till anonyma källor, kommer Emerson nu att gå tillbaka till en rådgivarroll på Goldman Sachs, där han kommer att hjälpa till att introducera sin efterträdare på jobbet. Den 47-årige britten har länge varit en central figur på Wall Street och bland sina kollegor är han känd för sina skarpa förhandlingstekniker och för sina practical jokes.

Emersons lönecheck jämfört med Goldman Sachs högsta chef

Under de senaste tre åren har Emersons ersättning varit omkring 100 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 1,04 miljarder kronor. Denna siffra är anmärkningsvärd, särskilt när den jämförs med vad David Solomon, högste chefen på Goldman Sachs, har tjänat under samma period: 77,5 miljoner dollar.

Detta rapporterar Dagens Industri om.

Goldman Sachs som ledare på råvarumarknaden

Goldman Sachs råvaruhandlare har länge varit en ledande aktör på marknaden. Sedan början av 1980-talet har de varit en viktig del av Wall Street landskapet. Förra året omsatte råvaruhandelsavdelningen mer än tre miljarder dollar. Med Emersons avgång kommer det definitivt att bli spännande att se vem som tar över rodret och hur det kommer att påverka bankens framtid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt