Morningstars toppval bland fonderna i Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Fonder

Morningstars toppval bland fonderna i Sverige

Morningstars

Enligt finanssajten Morningstar finns det sju fonder registrerade i Sverige som både har fått fem stjärnor och ett guldbetyg. Dessa fonder, som inkluderar både aktiefonder och räntefonder, har alla gemensamt att de har låga avgifter. Nedan följer en översikt över dessa fonder och vad som gör att de sticker ut.

  • Morningstar ger högsta betyg till sju fonder
  • Låga avgifter är en gemensam faktor
  • Både aktivt och passivt förvaltade fonder finns med

Fondbetyg och deras betydelse

Vid val av fonder är Morningstars stjärnbetyg ett viktigt verktyg för många investerare. Detta betyg baseras på fondens historiska riskjusterade avkastning jämfört med andra fonder inom samma kategori. Fonder som presterar bättre än sina konkurrenter får fyra eller fem stjärnor, medan de som underpresterar får en eller två stjärnor.

Utöver stjärnbetygen erbjuder Morningstar även medaljbetyg – guld, silver och brons – som baseras på framtida förväntad avkastning. Medaljbetygen tar även hänsyn till fondens avgifter, förvaltarteam och investeringsstrategi.

Sju fonder med toppbetyg

Enligt Morningstar finns det sju fonder som har fått både fem stjärnor och ett guldbetyg. Dessa fonder inkluderar både aktiefonder och räntefonder, samt både aktivt och passivt förvaltade fonder. Gemensamt för alla dessa fonder är att de har låga avgifter, vilket är en viktig faktor för deras höga betyg.

En av dessa fonder är Spiltan Räntefond Sverige, som har fått höga betyg för sin starka ledningsgrupp och effektiva investeringsstrategi. AMF Aktiefond Nordamerika och AMF Aktiefond Global har båda fått höga betyg för sina effektiva investeringsfilosofier och starka ledningsgrupper.

Låga avgifter och starka förvaltningsteam

Fonder som Nordnet Suomi Indeksi och Länsförsäkringar Global Index har fått höga betyg tack vare sina låga avgifter och effektiva investeringsstrategier. Dessa fonder följer index, vilket historiskt sett har visat sig vara en framgångsrik strategi.

Även Länsförsäkringar USA Index och AMF Räntefond Lång är med på listan.

Avslutningsvis kan vi på Börskollen konstatera att dessa fonder med toppbetyg inte bara erbjuder hög avkastning, utan också gör det till en låg kostnad för investerarna. Detta gör dem till attraktiva alternativ för både nya och erfarna investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Investment AB Spiltan

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt