Här är maten som blivit dyrare – och billigare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här är maten som blivit dyrare – och billigare

Här är maten som blivit dyrare – och billigare

Matpriserna fortsatte upp i mars. Men vissa varor rusade mer än andra. Här är maten som blev dyrare – och billigare. I mars tog matprisökningarna fart igen. Priserna steg med 5,4 procent i årstakt jämfört med 3,9 procent i årstakt i februari.

I mars tog matprisökningarna fart igen. Priserna steg med 5,4 procent i årstakt jämfört med 3,9 procent i årstakt i februari.

Vissa livsmedelsprodukter skenade mer än andra i pris. Allra mest ökade smör, med 31,5 procent. Även priset på mjölk och kaffe steg kraftigt.

Honungsmelon har istället blivit 21,1 procent billigare jämfört med i mars förra året.

Här är de tio produkter som ökat respektive minskat mest i pris i mars.

Ökat:

Smör: 31,5 procent

Kaffe: 30,0 procent

Choklad: 28,9 procent

Vitkål: 22,2 procent

Grädde: 21,0 procent

Fryst frukt och bär: 20,7 procent

Annat smörgåsfett: 20,3 procent

Slanggurka: 19,3 procent

Mjölk: 18,1 procent

Kakao- och chokladdrycker: 16,7 procent

Minskat:

Honungsmelon: -21,1 procent

Gul lök: -19,1 procent

Avokado, mango m.m.: -13,0 procent

Morötter: -12,2 procent

Socker: -12,1 procent

Färska kryddor: -8,0 procent

Mat-, stek- och grilloljor: -6,8 procent

Päron: -6,7 procent

Färsk lax: -6,6 procent

Apelsiner: -6,0 procent

Källa: Johanna Ekström/TT

Nyhetsbrev