Här är märket som går mot strömmen på den sura lyxmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Här är märket som går mot strömmen på den sura lyxmarknaden

Här

Trots en dämpad marknad för lyxbilar och exklusiva varor levererade Lamborghini imponerande resultat under första halvåret 2024. Företaget rapporterar rekordintäkter och en stark ökning i försäljningen av sina hybridmodeller.

  • Rekordintäkter på 1,6 miljarder euro under första halvåret 2024
  • Försäljningen av hybridmodeller driver tillväxten
  • Konkurrerande lyxbilstillverkare upplever nedgång

Den italienska lyxbilstillverkaren Lamborghini rapporterade om ett rekordresultat för första halvåret 2024, skriver Yahoo Finance. Trots en något dämpad marknad för lyxbilar och exklusiva varor har Lamborghini sett en ökning i intäkterna med 14,1 procent jämfört med samma period förra året, upp till 1,6 miljarder euro.

Hybridmodeller driver försäljningen

Lamborghini levererade 5 558 bilar under första halvåret, en siffra som också är rekord för företaget. Denna framgång tillskrivs främst försäljningen av deras hybridmodeller, inklusive den nya Revuelto hybrid supercar, utgående Huracán tvåsits och Urus SUV i hybrid SE-trim. Företaget har sedan tidigare antagit en aggressiv strategi för elektrifiering, med planer på att lansera sin första hel-elektriska modell, Lanzador, år 2028.

Starka resultat trots tuff konkurrens

Medan Lamborghini visar upp starka resultat, har konkurrenter som Aston Martin och Porsche rapporterat nedgångar i både försäljning och intäkter. Aston Martin såg en minskning i globala leveranser med 32 procent och en intäktsminskning på 11 procent. Porsche rapporterade en nedgång i försäljningen med nästan 5 procent och leveranser som föll med nära 7 procent. Även lyxvarukonglomeratet LVMH och Rolex har sett en svalare efterfrågan på marknaden.

Lamborghinis framgångar kan delvis tillskrivas deras förmåga att kombinera flamboyant design med hög prestanda och elektrifiering, vilket fortfarande lockar köpare. Med hybridmodeller som Revuelto och Urus har Lamborghini lyckats vinna mark och öka sin försäljning, trots en övergripande trög marknad. Företagets VD Stephan Winkelmann betonade också att dessa satsningar är nödvändiga för att fortsätta växa och leda inom segmentet för lyxsportbilar.

Nu återstår att se om Ferrari, en av Lamborghinis största konkurrenter, kan matcha dessa imponerande resultat när de släpper sina kvartalsresultat senare i veckan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Porsche

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt