Här är investmentbolagen som experten tror på – och de han håller sig undan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är investmentbolagen som experten tror på – och de han håller sig undan

Här

I en intervju med Privata Affärer delar Peter Lindvall, förvaltare av Kavaljer Investmentbolagsfond, med sig av sina insikter om de bästa investmentbolagen för en långsiktig portfölj. Han lyfter fram bolag som VNV Global, HBM Healthcare, Linc och VEF som lovande kandidater, trots högre risknivå. Dessutom diskuterar han fondens senaste investeringar och varför vissa klassiska investmentbolag undviks.

  • De mest framgångsrika bolagen hittills är VNV Global, Linc och VEF.
  • Kavaljer Investmentbolagsfond ökade med 14,5 % under årets första sex månader.
  • Kinnevik och Öresund kritiseras för svag utveckling och dåliga affärer.

Peter Lindvall, förvaltare av Kavaljer Investmentbolagsfond, analyserar investmentbolagens prestationer i en nyligen publicerad månadsrapport. Det rapporterar Privata Affärer. Han påpekar att bolag med osäkra vinster och hög risk har störst kurspotential.

Riskfyllda bolag toppar listan

Under årets första sex månader har VNV Global, Linc och VEF visat stark utveckling, medan det schweiziska bolaget HBM Healthcare ökade med drygt 12 procent.

Kavaljer Investmentbolagsfond steg med 14,5 procent under samma period. Peter Lindvall säger till Privata Affärer att marknadens riskaversion minskar och att dessa bolag kan fortsätta prestera bra procentuellt sett under resten av året.

Nya investeringar och långsiktiga favoriter

Lindvall avslöjar att fonden gjort få förändringar under året, men har ökat innehavet i Svolder, VNV Global och Byggmästare AJ Ahlström. Han anser att en liten premie i Svolder är motiverad på grund av bolagets potential att vara ankarinvesterare för nya börsbolag.

Fonden äger även konglomeratliknande bolag som Microsoft och Alphabet. Lindvall betonar att dessa bolag erbjuder bra riskspridning och förtjänar sin plats i en långsiktig portfölj.

Kritik mot klassiska investmentbolag

Lindvall uttrycker missnöje med Kinneviks senaste affärer och beslut att inte återköpa aktier med kapitalet från Tele2-försäljningen. Fonden har undvikit Kinnevik, liksom Öresund, som trots svag utveckling handlas med premie.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen inom investmentbolag och håller med om att god företagsledning och långsiktig potential är nyckelfaktorer för en framgångsrik portfölj. Det blir intressant att se hur dessa bolag presterar under resten av året.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien VNV Global

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt