Här är de bäst säljande elbilarna i Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Här är de bäst säljande elbilarna i Sverige

Här

Trots en tuff marknad med sjunkande bilförsäljning, håller elbilarna sin marknadsandel starkt. En av tre nya bilar i Sverige är idag en elbil vilket är betydligt högre än på många andra marknader. Tesla dominerar försäljningen, följt av Volvo och Volkswagen.

  • En av tre nya bilar i Sverige är en elbil
  • Tesla, Volvo och Volkswagen dominerar marknaden
  • Tesla Model Y är den bäst säljande elbilen

Det är sajten Allt om Elbil som gjort en sammanställning över de bäst säljande elbilarna i Sverige samt kostnaderna för dessa. Elbilar har en betydande andel av den svenska fordonsmarknaden trots en allmän nedgång i bilförsäljningen. Hittills i år är en av tre nya bilar en elbil. Tesla leder försäljningen med 9964 levererade fordon, tätt följt av Volvo med 9178 bilar, och Volkswagen med 6425 bilar.

Topp 5 bäst säljande elbilar

Tesla Model Y är den mest sålda elbilen i Sverige med hela 8070 leveranser hittills i år. Priset börjar på 554 170 kronor, men den vanligaste varianten, Long Range Dual Motor, kostar från 634 170 kronor.

Volvo EX30 kommer på andra plats med 3726 leveranser. Denna nykomling kostar från 449 000 kronor, men de flesta väljer modellen "Single Motor Extender Range" som börjar på 509 000 kronor.

Volvo EX40/XC40 ligger på tredje plats med 3826 registreringar. Grundpriset är 607 000 kronor, men de flesta föredrar "Single Motor Extender Range" varianten som kostar från 637 000 kronor.

Polestar 2 har registrerat 2876 bilar och ligger därmed på fjärde plats. Priset för den enklaste varianten börjar på 559 000 kronor, men den fyrhjulsdrivna versionen med större batteri, som är mer populär, startar på 639 000 kronor.

Volkswagen ID.4 avslutar topp fem med 2631 registreringar. Priset börjar på 529 300 kronor, men den vanligaste modellen, fyrhjulsdrivna Pro 4Motion, kostar från 587 300 kronor.

Övriga populära modeller

Listan över de mest populära elbilarna fortsätter med Volkswagen ID. Buzz på sjätte plats (1843 registreringar), Tesla Model 3 på sjunde plats (1814 registreringar).

Se hela listan på Allt om Elbil.

Totalt finns det nu 370 000 elbilar i Sverige. Vi på Börskollen noterar att Tesla Model Y fortsätter att vara mycket eftertraktad, samtidigt som de svenskkopplade märkena Volvo och Polestar också växer i popularitet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt