Här är aktierna som föräldrar helst köper till sina barn
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är aktierna som föräldrar helst köper till sina barn

Här

Föräldrar som sparar till sina barn väljer ofta aktier i investmentbolag, banker och företag kopplade till megatrender. En genomgång som nätbanken Nordnet gjort av aktieinnehaven för barn mellan 0-16 år visar att Investor och Kinnevik är populära val, tillsammans med högutdelande banker som Handelsbanken. Dessutom lockar bolag som Novo Nordisk och Nvidia, kända för sina framsteg inom respektive bransch.

  • Investor är den mest populära aktien i barnsparandet.
  • Föräldrar följer megatrender med val som Novo Nordisk och Nvidia.
  • Högutdelande aktier som Handelsbanken är också favoriter.

Investmentbolag i topp

Enligt en genomgång från nätbanken Nordnet är Investor det mest populära valet bland föräldrar som sparar till sina barn. Investmentbolaget erbjuder en bred exponering mot olika branscher och är känt för sin stabila förvaltning. Kinnevik, som har förändrat sin profil från stabila utdelningsaktier till att investera i unga techbolag, är ett annat populärt alternativ.

Banker och högutdelande aktier

Bankaktier som Handelsbanken attraherar många föräldrar tack vare sin höga utdelning. Banksektorn har gynnats av ränteuppgångar, men framtiden är osäker med tanke på förändrade inlåningsvillkor och marginaler.

Megatrender och teknik

Föräldrar verkar också vilja inkludera aktier som är del av stora megatrender. Novo Nordisk, känt för sina framgångsrika diabetes- och bantningsläkemedel, samt Nvidia, ledande inom AI-teknologi, är vanliga inslag i barnens portföljer. Andra företag som Nibe, trots ökad konkurrens, ses som kvalitetsbolag som många köper i nedgångar.

Hos Börskollen noterar vi att dessa val speglar en medvetenhet om långsiktiga trender och stabila investeringar. Det är tydligt att föräldrar idag har ett brett perspektiv när de bygger sina barnportföljer, med en kombination av traditionella och innovativa aktier.

Missa inte: Tips - så här sparar du till barn

Hela listan – mest populära aktierna i barnsparandet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt