Hajpat svenskt tech-startup vädjar om akut kapitaltillskott
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Hajpat svenskt tech-startup vädjar om akut kapitaltillskott

Hajpat

Einrides vd, Robert Falck, vädjar till företagets ägare om ytterligare finansiering. Trots att bolaget redan har fått in över 5 miljarder kronor i form av lån och nyemissioner, behövs det nu snabbt mer kapital. Falck planerar att erbjuda en konvertibel till attraktiva villkor och söker ett besked från huvudägarna senast 30 augusti.

  • Vd Robert Falck vädjar om akut finansiering.
  • Över 5 miljarder kronor har redan investerats i bolaget.
  • Planerad konvertibel erbjuds till existerande investerare.

Enligt Breakit har fraktteknikföretaget Einride redan samlat in över 5 miljarder kronor genom olika finansieringsmetoder. Trots detta står företaget nu inför en akut behov av ytterligare kapital, enligt ett brev som vd Robert Falck skickat till ägarna.

Falcks vädjan om stöd

I brevet framhåller Falck vikten av att säkra kortsiktig finansiering för att kunna fortsätta verksamheten. "Vi behöver ert stöd för att säkra den kortsiktiga finansieringen", säger han. Enligt Falck planerar Einride att erbjuda en konvertibel till attraktiva villkor för att locka existerande investerare att bidra med mer kapital.

Plan för konvertibel

Falck specificerar att planen är att ta in minst 20 miljoner dollar genom ett skuldebrev som senare kan konverteras till aktier i bolaget. Detta skulle ge investerarna en möjlighet att öka sitt ägande i Einride under förmånliga förutsättningar. Han söker besked från huvudägarna senast den 30 augusti.

Stora ägare i fokus

Einride har flera framstående riskkapitalbolag som storägare, inklusive EQT och Northzone. Dessa aktörer har tidigare investerat betydande belopp i företaget och deras beslut kommer att vara avgörande för framtida finansieringsstrategier.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen inom fraktteknikindustrin och Einrides nästa steg kommer att bli avgörande för företagets framtid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Einride

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt