Göteborgsbolag satsar på börsen för att växa inom hållbar algproduktion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Göteborgsbolag satsar på börsen för att växa inom hållbar algproduktion

Göteborgsbolag

Det Göteborgsbaserade företaget Xoma har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Bolaget, som är specialiserat på hållbar odling av alger, planerar att använda kapital från börsintroduktionen för att expandera sin verksamhet och kommersialisera sin teknologi. Värderingen av Xoma ligger på cirka 52 miljoner kronor före nyemissionen.

  • Xoma ska noteras på Spotlight Stock Market med en värdering på 52 miljoner kronor.
  • Börsintroduktionen syftar till att öka produktionskapaciteten och expandera till nya marknader.
  • Teckningskursen är satt till 7,50 kronor per aktie, med en teckningsperiod från 2 september till 13 september.

Enligt Finwire har det Göteborgsbaserade bolaget Xoma, som grundades 2016, fått godkänt för att noteras på Spotlight Stock Market. Xoma utvecklar och tillverkar anläggningar för att odla och sälja alger, med målet att bli en ledande aktör inom hållbar algproduktion.

Expansionsplaner och börsnotering

VD Isac Andersson uttrycker att syftet med börsintroduktionen är att accelerera bolagets tillväxt och kommersialisera dess teknologi inom hållbar algproduktion. "Genom att ta in nytt kapital kan vi öka vår produktionskapacitet, expandera till nya marknader och stärka vår position som en ledande aktör i branschen. Att bli börsnoterade ger oss ökad synlighet och trovärdighet, och vi ser fram emot att välkomna nya investerare som vill vara en del av vår resa", säger Andersson.

Erbjudandet omfattar maximalt 1,3 miljoner aktier samt en övertilldelning på 300 000 aktier. Teckningskursen är satt till 7,50 kronor per aktie. Om samtliga aktier tecknas tillförs Xoma en bruttolikvid om 9,75 miljoner kronor, före transaktionskostnader om cirka 0,8 miljoner kronor och med en möjlig övertilldelning om 2,25 miljoner kronor.

Teckningsperiod och första handelsdag

Teckningsperioden för aktier pågår från den 2 september till och med den 13 september. Den första handelsdagen på Spotlight Stock Market är beräknad till den 27 september.

Börskollen följer noggrant utvecklingen av Xoma och deras börsintroduktion. Vi ser fram emot att se hur detta banbrytande företag inom hållbar algproduktion kommer att utvecklas på marknaden och bidra till en mer hållbar framtid.

Xoma AB är specialiserat på hållbar odling av alger och tillhandahåller sofistikerade, modulära odlingssystem som möjliggör produktion av alger av hög kvalitet. Med sin unika CLAS-teknik stöder de sina kunder i att nå hållbara och ekonomiskt fördelaktiga odlingsmetoder.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Xoma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Xoma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt