Goldman Sachs sänker försäkringsjätten två steg – begränsad uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Goldman Sachs sänker försäkringsjätten två steg – begränsad uppsida

Goldman

Goldman Sachs har nedgraderat sin rekommendation för det finska försäkringsbolaget Sampo, från köp till sälj. Riktkursen sänks samtidigt från 48 euro till 40,5 euro, enligt en analys som Dagens Industri har tagit del av. Aktien reagerade negativt på beskedet och föll med 2,5 procent.

  • Goldman Sachs sänker rekommendationen för Sampo två steg
  • Riktkursen justeras ned till 40,5 euro
  • Aktien faller med 2,5 procent efter beskedet

Analys bakom nedgraderingen

Goldman Sachs motiverar sin nedgradering med att förbättringar som stärkt balansräkning och ökad försäkringskapacitet redan är inprisade i aktiekursen. Dessutom pekar investmentbanken på att nybilsförsäljningen i Norden minskar, en faktor som kan leda till sämre försäkringspremier framöver. Detta sammanlagda läge gör att Goldman Sachs ser begränsad uppsida för aktien.

Sampos verksamhet och marknad

Sampo är verksamt inom försäkringssektorn och driver sin verksamhet genom moderbolaget Sampo Plc samt dotterbolagen IF Skadeförsäkring och Mandatum Life. IF Skadeförsäkring fokuserar på skadeförsäkringar medan Mandatum Life specialiserar sig på riskförsäkringar. Bolaget har en stor kundbas som omfattar både privatpersoner och företag, med huvudfokus på Norden och Baltikum.

Företaget grundades 1909 och har sitt huvudkontor i Helsingfors. Vid senaste mätningen av oss på Börskollen hade aktien 4985 ägare hos nätmäklaren Avanza och 707 ägare hos nätmäklaren Nordnet.

Aktiemarknadens reaktion

Efter Goldmans nedgradering sjönk Sampos aktie med 2,5 procent och handlades till 41,23 euro. Den negativa marknadsreaktionen speglar osäkerheten kring bolagets framtida tillväxtpotential, särskilt med tanke på de externa faktorer som kan påverka försäkringspremierna.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen för Sampo och andra bolag inom försäkringssektorn för att ge våra läsare de senaste nyheterna och analyserna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sampo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt