GM: Osäkert om elbilsmålet för 2025 uppnås
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

GM: Osäkert om elbilsmålet för 2025 uppnås

GM:

General Motors ambition att ha kapacitet att producera en miljon elbilar i Nordamerika till slutet av 2025 är nu osäker. Detta enligt ett uttalande från GM:s vd Mary Barra under måndagskvällen, vilket rapporteras av CNBC.

  • GM:s mål om att nå en miljon elbilar 2025 är osäkert.
  • Marknadsutvecklingen påverkar produktionsmålen.
  • Mer information väntas i GM:s kvartalsrapport den 23 juli.

Beskedet om att General Motors (GM) kanske inte når sitt mål att producera en miljon elbilar i Nordamerika till slutet av 2025 kommer efter att vd Mary Barra uttryckt osäkerhet inför målet, rapporterar CNBC. Under måndagskvällen sade Barra att marknadens utveckling är en avgörande faktor: "Vi kommer inte att nå en miljon eftersom marknaden inte utvecklas, men vi kommer att komma dit. Vi kommer att vägledas av kunderna", sade hon enligt den amerikanska tv-kanalen.

Justerade elbilsmål tidigare

GM har under de senaste två åren uttalat att de siktar på att ha produktionskapacitet för en miljon elbilar både i Kina och Nordamerika 2025. Förra året tvingades företaget justera eller dra tillbaka flera av sina mål kring elbilar, men de stod fortsatt fast vid kapacitetsmålet för Nordamerika. En talesperson för GM förtydligade att företagets mål handlar om produktionskapaciteten, medan frågan gällde den faktiska produktionen. Barra specificerade inte om hon hänvisade till produktion eller produktionskapacitet.

Kommande rapport kan ge mer klarhet

En representant för GM meddelade att företaget inte längre kommer att upprepa sina planer för produktionskapaciteten av elbilar för 2025. GM planerar att publicera sin rapport för andra kvartalet den 23 juli, då det förväntas komma mer information om bolagets elbilsplaner.

Det återstår att se hur marknaden och kundernas efterfrågan kommer att påverka GM:s framtida produktion av elbilar. På Börskollen följer vi utvecklingen noga och ser fram emot att ta del av de kommande rapporterna och uppdateringarna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt