Globala flygbolag minskar närvaron i Kina – SAS har avslutat alla flygningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Globala flygbolag minskar närvaron i Kina – SAS har avslutat alla flygningar

Globala

Flera stora flygbolag har minskat eller helt avslutat sina flygningar till Kina, vilket beror på ökade driftskostnader och svag efterfrågan. De längre rutterna till Asien, som nu måste ta omvägar på grund av det stängda ryska luftrummet, har påverkat lönsamheten negativt. Bland de drabbade finns Virgin Atlantic och SAS, som helt dragit sig tillbaka från marknaden.

  • Höga driftskostnader och svag efterfrågan tvingar flygbolag att minska resor till Kina.
  • Virgin Atlantic och SAS har avslutat alla sina flygningar till Kina.
  • British Airways minskar storleken på sina flygplan på kinesiska rutter.

Enligt en rapport från CNBC har flera världsledande flygbolag minskat sina flygningar till Kina eller helt dragit sig tillbaka från regionen. Detta beror på ökade driftskostnader till följd av längre rutter och en minskad efterfrågan på resor till Asien. Virgin Atlantic och SAS är exempel på bolag som helt avbrutit sina flygningar till Kina.

Ökade kostnader och minskad efterfrågan

De längre flygrutterna, som blivit nödvändiga efter stängningen av det ryska luftrummet, har medfört högre kostnader för flygbolagen. Trots dessa ekonomiska utmaningar kvarstår den svaga efterfrågan på flygresor till Kina. Enligt en rapport från resesajten Skift, som CNBC tagit del av, har sju stora flygbolag valt att dra sig tillbaka från Kina under de senaste fyra månaderna.

British Airways anpassar sin strategi

British Airways har valt att minska storleken på sina flygplan på rutterna till Kina. Tidigare flögs dessa rutter med Boeing 737, men har nu bytts ut mot större B777 och snart kommer även det mindre B787 att användas. En chefsanalytiker vid flyginformationsbolaget OAG förutspår att situationen kommer att förvärras innan den förbättras.

På Börskollen ser vi hur dessa förändringar understryker de utmaningar som flygindustrin står inför i dagens globala ekonomi, där både kostnadseffektivitet och anpassning till nya marknadsförhållanden är avgörande för framgång.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boeing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Boeing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt