General Motors dotterbolag för självkörande bilar inleder besparingsprogram
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

General Motors dotterbolag för självkörande bilar inleder besparingsprogram

General

Amerikanska biltillverkaren General Motors dotterbolag Cruise inleder ett nytt besparingsprogram. Nedskärningarna kommer att påverka kontraktsarbetare, inklusive de som hjälper till med fordonets rengöring och laddning, samt hantering av kundtjänstförfrågningar. Beslutet beskrivs som svårt att fatta men nödvändigt.

Enligt CNBC, som först rapporterade nyheten, är det ännu oklart hur många anställda som kommer att beröras av nedskärningarna. Det anges inte heller hur stora de ekonomiska besparingarna kommer att bli i detta skede av programmet.

Stora förändringar väntas

Denna åtgärd av Cruise markerar en omfattande förändring i företagets drift. Det visar också på de utmaningar som bilindustrin står inför, med en kraftig nedgång i försäljningen till följd av den pågående pandemin. Företag över hela världen tvingas omvärdera sina affärsmodeller och kostnadsstrukturer för att överleva och anpassa sig till den nya ekonomiska miljön.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ett svårt men nödvändigt beslut

Cruise beskriver beslutet att genomföra nedskärningarna som en svår men nödvändig åtgärd. "Vi är i en bransch som står inför enorma utmaningar och det är viktigt för oss att förbli konkurrenskraftiga", sa en talesperson för företaget. "Detta är ett svårt men nödvändigt steg för att säkerställa vår långsiktiga överlevnad och framgång".

Vad är Cruise

Cruise LLC är ett amerikanskt företag för självkörande bilar med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. Grundat 2013 av Kyle Vogt och Dan Kan. Bolaget bygget och utvecklar Cruise teknik för autonoma bilar. Företaget är ett i stort sett självständigt dotterbolag till General Motors.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt