Gamestop-aktien rusar igen – blankarna förlorar miljarder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Gamestop-aktien rusar igen – blankarna förlorar miljarder

Gamestop-aktien

Gamestop-aktien ser en ny rusning efter att Keith Gill, känd som ”Roaring Kitty”, återvände till sociala medier. Många investerare undrar nu om aktien är på väg mot samma nivåer som 2021. Intresset för aktien har även ökat markant bland svenska småsparare.

  • Keith Gill, alias ”Roaring Kitty”, har återvänt till sociala medier.
  • Gamestop-aktien har stigit kraftigt sedan hans comeback.
  • Svenska investerare visar återigen stort intresse för aktien.

Gamestops aktie har återigen sett en kraftig uppgång efter att Keith Gill, mer känd som ”Roaring Kitty”, gjort en oväntad comeback på sociala medieplattformen X. Gill blev känd i januari 2021 när han genom nätforum uppmuntrade småsparare att investera i Gamestop, vilket ledde till en dramatisk aktierusning.

Ny rusning efter lång tystnad

Efter över två års tystnad postade Gill i söndags en meme som många tolkar som en signal om en ny satsning på Gamestop. Effekten blev omedelbar; på måndagsmorgonen steg aktien med 70 procent till över 30 dollar. Under tisdagen fortsatte uppgången och aktien nådde över 60 dollar innan den stabiliserades runt 54 dollar.

Svenskt intresse för Gamestop ökar

Även i Sverige har intresset för Gamestop-aktien vaknat till liv. På Avanza var aktien den näst mest omsatta under måndagen, medan den på Nordnet var den mest handlade aktien samma dag. Enligt Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, finns det fortfarande ett påtagligt intresse för aktien bland svenska investerare, trots att det kanske inte är lika starkt som i andra nordiska länder skrivet Aftonbladet.

Hög risk och varningar

Frida Bratt kommenterar att den senaste rusningen pekar på en ökad riskaptit bland investerare. Hon varnar dock för att det inte finns några fundamentala faktorer som stödjer den kraftiga värdeökningen. "Det är en lottsedel. Man gamblar på en rörelse. Det ska man ha med sig", säger Bratt och påminner om att många investerare lärde sig en dyrköpt läxa under förra rusningen.

Börskollen noterar även att hedgefonder, som var småspararnas uttalade "fiender" under 2021, har tagit betydande förluster på grund av den senaste uppgången. CNBC rapporterar att blankare av aktien förlorade omkring 9 miljarder svenska kronor bara under måndagen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien GameStop

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt