Förvaltarens dom: AI kommer driva på inflationen upp igen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Förvaltarens dom: AI kommer driva på inflationen upp igen

Förvaltarens

Steve Cohen, miljardär och chef för hedgefonden Point72, uttrycker tvivel om Federal Reserves förmåga att nå sitt inflationsmål på 2%. Cohen, som har en lång bakgrund inom framgångsrik aktiehandel, uttrycker även sin tro på att artificiell intelligens kommer att ha en betydande inverkan på en rad olika företag.

  • Cohen tror att det kommer vara svårt för Federal Reserve att sänka inflationen till 2%.
  • Cohen är generellt positiv till aktiemarknaden och tror inte att den nuvarande marknadsuppgången är en bubbla.
  • Artificiell intelligens kommer att vara en stark drivkraft för företags tillväxt, enligt Cohen.

Trots att inflationen minskade i slutet av 2023, visade data under det första kvartalet i år flera oväntade ökningar. Detta har skapat oro bland ekonomer och handlare att inflationen kan bli "sticky" över Federal Reserves målnivå, vilket komplicerar möjligheterna för räntesänkningar.

Underanställning kan skapa inflationstryck

Enligt Cohen finns det mycket "underanställning" i landet, vilket kan skapa uppåtgående tryck på inflationen om den ekonomiska tillväxten fortsätter att vara stark.

"Om tillväxten är för snabb, börjar du få begränsningar när det kommer till arbetskraft och löner går upp, och det kan vara ett problem... Vi befinner oss i en av dessa problem där jag inte tror att många människor vet exakt vad som kommer att hända", sade Cohen.

Detta rapporterar CNBC om.

Artificiell intelligens - en stark tillväxtmotor

Cohen uttryckte även en positivism för aktiemarknaden. Han menar att den nuvarande marknadsuppgången inte är en bubbla likt dotcom-boomen 1999, utan istället delvis beror på att investerare prissätter framtida tillväxt, mycket med hjälp av, artificiell intelligens.

"Artificiell intelligens är ett "verkligt hållbart tema" som kommer att påverka en mängd olika företag i varierande utsträckning. "Om du är ett företag och du inte tänker AI i detta nu, kommer du att vakna upp en dag och inse att 'nu har vi problem' och att du missat tåget", sade Cohen.

Vi ser fram emot att följa utvecklingen inom både när det kommer till inflationen och artificiell intelligens och hur det kommer att påverka aktiemarknaden framgent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt