Fortnox rasar efter plötsligt VD-avhopp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fortnox rasar efter plötsligt VD-avhopp

Fortnox

Affärssystembolaget Fortnox såg sina aktier falla med upp till 13 procent på tisdagen efter att det blev känt att VD Tommy Eklund lämnar sin post. Dagens Industri menar att marknadsreaktionen är överdriven och pekar på att även Eklunds föregångare lämnade abrupt utan större konsekvenser för bolaget.

  • Fortnox-aktien föll 13 procent efter VD:s avgång.
  • Dagens Industri anser att marknaden överreagerar.
  • Ordförande Olof Hallrups roll kan vara avgörande för framtiden.

Enligt en nyhet från Finwire och Dagens Industri föll Fortnox-aktien dramatiskt efter att det offentliggjorts att VD Tommy Eklund lämnar sin post. Dagens Industri anser dock att marknadens reaktion är en kraftig överdrift. Tidningen påminner om att även Eklunds företrädare, Nils Carlsson, lämnade sin position abrupt i slutet av 2019, och under båda ledarskapen har Fortnox-aktien sett en betydande uppgång på över 250 procent.

Bakomliggande orsaker till Eklunds avgång

Att Tommy Eklund valt att lämna sin position utan en utsedd efterträdare kan bero på att han inte längre har den ork som krävs för arbetet, enligt Dagens Industri. I en intervju med Direkt nämner ordförande Olof Hallrup att den hårda bevakningen från Financial Times i våras varit mycket påfrestande för Eklund. "Läser man mellan raderna på ordförande Olof Hallrups förklaringar låter det snarare som att Tommy Eklund inte hade orken att fortsätta," skriver Dagens Industri.

Ordförandens krav och framtida oro

Hallrup, som också är storägare i Fortnox, är enligt tidningen en krävande figur som ställer höga krav på fullt fokus dygnet runt. Dagens Industri noterar att "den kraften och tiden verkar inte Tommy Eklund vara beredd att lägga på Fortnox under de kommande fem åren." För framtiden anser tidningen att en större oro för Fortnox investerare skulle vara den dagen då Hallrup själv kliver av som ordförande eller säljer sitt innehav, som idag är värt cirka 6,5 miljarder kronor.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och håller er uppdaterade med de senaste nyheterna kring Fortnox och andra stora aktörer på marknaden.

Börskollen om Fortnox

Fortnox är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FNOX på Large Cap. Fortnox verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 40599 st ägare hos Avanza samt 5918 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Fortnox tillhandahåller webbaserade mjukvarulösningar för olika affärsprocesser som bokföring, fakturering, orderhantering, försäljningsstöd och e-handel för små och medelstora företag samt föreningar. Deras programvaror är tillgängliga globalt från vilken dator som helst med internetuppkoppling, tack vare deras molnbaserade plattform. Dessutom har Fortnox ett dotterbolag, Nox Finans, som erbjuder finansiella tjänster kopplade till fakturahantering. Företagets huvudkontor är beläget i Växjö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Fortnox, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt