Första kommentaren från Elon Musk – "Detta är vansinnigt"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Första kommentaren från Elon Musk – "Detta är vansinnigt"

Första

Strejken på Tesla har eskalerat då flera fackförbund har tagit till sympatiåtgärder. Senast att ansluta sig till strejken är Fackförbundet ST, vilket har resulterat i att Postnord har stoppat alla leveranser till Tesla i Sverige. Elon Musk, Teslas grundare, har kommenterat situationen på sociala medier och kallar den ”vansinnig”.

Fackförbundet ST ansluter sig till Teslastrejken

IF Metall är huvudorganisatören bakom Teslastrejken, men fler fackförbund har nu tagit till sympatiåtgärder. Fackförbundet ST, som organiserar anställda inom statliga myndigheter och bolag, gick med i strejken tidigare i veckan. Detta har inneburit att Postnord, det statliga postbolaget, har stoppat alla leveranser till Tesla i Sverige. Detta har i sin tur lett till att leveransklara Tesla-bilar, som tas in i landet via alternativa vägar, inte får sina registreringsskyltar eftersom Transportstyrelsen endast tillåter leverans av dessa via den ordinarie postgången.

Detta rapporterar Teknikens Värld om.

Elon Musk kommenterar strejken för första gången

På den sociala plattformen X, tidigare känd som Twitter, blev Elon Musk uppmärksammad på att inga skyltar når nya Tesla-bilar på grund av strejken. Musk svarade kortfattat: "Detta är vansinnigt".

Ryktet har gått att Elon Musk har gett order till Tesla i Sverige att inte skriva under något kollektivavtal. Medlaren Kurt Eriksson förnekar detta och menar att det är Teslas globala policy som styr, inte Musk personligen. "Det stämmer inte att han skulle ha lagt sig i den pågående medlingen", säger Eriksson till Dagens Arbete.

Läs också: Elon Musk till kollegorna i Sverige: Teckna inte kollektivavtal

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt