Fordonsjättar återkallar hundratusentals fordon efter säkerhetsbrister
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Fordonsjättar återkallar hundratusentals fordon efter säkerhetsbrister

Fordonsjättar

Fordonsjättarna Ford, GM och Mercedes-Benz genomför omfattande återkallelser av fordon i både USA och Kina. Totalt omfattas hundratusentals fordon av olika modeller på grund av säkerhetsbrister som upptäckts.

  • Ford återkallar över 144 000 fordon i USA.
  • GM återkallar nära 450 000 pickups och SUV:ar i USA.
  • Mercedes-Benz återkallar över 520 000 fordon i Kina.

Ford återkallar Maverick-modellen

Enligt Finwire återkallar Ford över 144 000 fordon av modellen Ford Maverick som tillverkats mellan 2022 och 2024 i USA. Återkallelsen sker på grund av ett problem med backspegelns kamera som kan frysa när fordonet backar, vilket bekräftats av den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA. Detta kan vara en potentiell säkerhetsrisk och kräver åtgärd.

GM:s omfattande återkallelse

GM har också annonserat en stor återkallelse som omfattar 449 671 fordon, inklusive både pickups och SUV:ar, i USA. Problemet som identifierats gäller varningslampan för låg bromsvätska som kan fungera felaktigt. De modeller som berörs är vissa 2023-modeller av Chevrolet Silverado 1500, GMC Sierra 1500, samt 2023-2024-modeller av Chevrolet Tahoe, Suburban, GMC Yukon, Yukon XL, Cadillac Escalade och Escalade ESV. Åtgärder kommer att vidtas för att rätta till denna felaktighet.

Mercedes-Benz återkallar fordon i Kina

Mercedes-Benz återkallar 523 094 fordon i Kina. Den tyska biltillverkaren har inte specificerat exakt vilka modeller som berörs, men återkallelsen indikerar omfattningen av säkerhetsproblemen som kräver korrigering.

Vi på Börskollen följer noga utvecklingen kring dessa återkallelser och hur de påverkar respektive bolag. Ford Motor, som grundades 1903 och har sitt huvudkontor i Dearborn, Michigan, är ett internationellt företag inom fordonsindustrin. Bolaget utvecklar och säljer olika typer av fordon samt tillhandahåller bildelar och finansieringstjänster. Vid senaste mätningen hade Ford 1310 ägare hos nätmäklaren Avanza och 1436 ägare hos Nordnet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ford Motor

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ford Motor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt