Fleming Properties i ekonomisk kris
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fleming Properties i ekonomisk kris

Fleming

Fastighetsbolaget Fleming Properties befinner sig i en prekär ekonomisk situation. Företaget är under hård press från sin bank inför en kommande refinansiering och den största hyresgästen minskar sina ytor. Bolaget betraktas nu som ett likvidationscase.

  • Fastighetsbolaget Fleming Properties har ekonomiska problem.
  • Största hyresgästen minskar sina ytor och bolagets bank ökar pressen inför refinansieringen nästa år.
  • Bolaget ses nu som ett likvidationscase.

Affärsvärlden rapporterade på fredagen att Fleming Properties står inför tuffa tider. Bolagets utdelning har stoppats och bolagets största hyresgäst har börjat minska sina ytor. För att ytterligare öka på pressen ställer bolagets bank högre krav inför den planerade refinansieringen som är tänkt att äga rum nästa år.

Behov av snabba åtgärder

Styrelsen bör agera snabbt för att rädda situationen, menar Affärsvärlden. En radikall lösning som föreslås är att bolaget bör söka köpare till sina fastigheter och eventuellt lägga ner verksamheten.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Betraktas som ett likvidationscase

Enligt Affärsvärldens analys betraktas nu Fleming Properties som ett likvidationscase. Situationen innebär stora risker men också en möjlighet till uppsida. Affärsvärldens slutsats är dock att Fleming är en aktie som de flesta bör hålla sig undan från. "Vi är neutrala", skriver tidningen.

Om Fleming Properties

Fleming Properties är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 450st ägare hos Avanza samt 142st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Fleming Properties är ett fastighetsbolag med fokus på att äga och förvalta kontorsfastigheter i Helsingfors. Bolaget förvaltar idag kontorslokaler där SOK, S-gruppens administrativa organisation, är bolagets största hyresgäst. Fleming Properties erbjuder sina aktieägare ett transparent fastighetsägande med målsättning om en långsiktig totalavkastning över tid.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fleming Properties

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fleming Properties

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt