Finska bryggeriet – risk och potential enligt Affärsvärlden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Finska bryggeriet – risk och potential enligt Affärsvärlden

Finska

Den finska bryggerikoncernen Olvi har en betydande del av sina vinster från Vitryssland. Trots osäkerheten i regionen ser Affärsvärlden en potential i aktien på ett par års sikt. De menar att aktien kan vara värd en chansning för den riskvillige investeraren.

  • Olvi har en stark närvaro i Finland och Baltikum.
  • Potential på 25 procent i aktien enligt Affärsvärlden.
  • Hög risk på grund av verksamheten i Vitryssland.

Olvi och den vitryska marknaden

Olvi är en finsk bryggerikoncern som har en betydande del av sina vinster från Vitryssland, där bolaget är marknadstvåa inom öl efter Carlsberg. Vitryssland har stöttat Ryssland efter angreppet på Ukraina, vilket har skapat stor osäkerhet kring Olvis verksamhet i regionen. Affärsvärlden belyser att denna osäkerhet har gjort aktien mindre attraktiv på marknaden.

Styrkor i andra regioner

Trots osäkerheten i Vitryssland har Olvi en stark närvaro i både Finland och Baltikum. Detta ses som en positiv faktor som kan balansera upp de risker som finns i Vitryssland. Affärsvärlden pekar på att bolagets starka verksamhet i dessa regioner kan ge stöd åt aktien även om den vitryska delen skulle påverkas negativt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potential och risk

Affärsvärlden ser en potential på 25 procent i Olvi-aktien på ett par års sikt. De menar att även om det finns en överhängande risk för negativa nyheter från den vitryska verksamheten, är nedsidan i aktien inte enorm. I ett scenario där Olvi förlorar sin verksamhet i Vitryssland utan ersättning, ser tidningen ändå inte en drastisk nedgång i aktiekursen.

För den riskvillige investeraren kan Olvi-aktien vara intressant, speciellt om man inte är rädd för de storpolitiska riskerna i Vitryssland och Baltikum. Affärsvärlden ger därför ett köpråd för aktien.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen kring Olvi och dess verksamhet i Vitryssland för att hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar och påverkan på aktiekursen.

Börskollen om Olvi

Olvi är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Finland och handlas med tickern OLVAS på Mid Cap. Olvi verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 149 st ägare hos Avanza samt 7556 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Olvi är verksamma inom bryggeri. Idag producerar bryggeriet en varierande mängd av drycker som öl, cider, läsk, mineralvatten och energidrycker. Produktionen sker i Finland och störst marknad återfinns inom den nordiska - och baltiska marknaden, där verksamheten styrs utifrån koncernens dotterbolag med vardera affärsinriktning. Bolaget grundades ursprungligen 1878 och har sitt huvudkontor i Iisalmi.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Olvi, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Olvi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt