Ferroamp och Ntricity utökar samarbete
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ferroamp och Ntricity utökar samarbete

Ferroamp

Miljöteknikbolaget Ferroamp och Ntricity planerar att utvidga sitt samarbete och tillsammans söka förkvalificering inom alla elområden. Detta är ett strategiskt steg för Ferroamp, då energilagring blir alltmer betydelsefullt inom deras verksamhetsområde. Utvecklingen av stödtjänster har en viktig roll i denna process.

  • Ferroamp och Ntricity förbereder för att skicka in underlag för förkvalificering i samtliga elområden.
  • Energilagring blir allt viktigare för Ferroamp, och utvecklingen av stödtjänster är en central del i detta.

Ferroamp och Ntricity fick i februari godkänt att sälja stödtjänster av Svenska kraftnät inom elområde 3. I mars gjordes det första budet på balansmarknaden med Ferroamp-system anslutna via Varberg Energis tjänst Flex Batteri. Bolagen planerar nu att fortsätta utveckla sin portfölj inom detta elområde och påbörja processen för att kvalificera sig för område 4.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Utveckling av stödtjänster

Ferroamps VD, Kent Jonsson, påpekar att utvecklingen av stödtjänster är av central betydelse, särskilt i en tid då solenergimarknaden är svag. Batterier kan bli en lönsam affär för kunder med eller utan solceller. Jonsson understryker: "Styrkan i vårt system är flexibiliteten och hur vi ger ett mervärde till kunden både vad gäller solenergi, energilagring och elbilsladdning. Vi planerar att utveckla alla dessa ben under kommande året och stödtjänster kommer att vara prioriterat inom dessa områden."

Vi på Börskollen kommer fortsätta hålla ett öga på Ferroamp och Ntricitys vidare utveckling och hur de kommer att påverka elmarknaden med sin förstärkta satsning på energilagring och stödtjänster.

Börskollen om Ferroamp

Ferroamp är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FERRO på First North. Ferroamp verkar inom sektorn Industri och aktien har 6865 st ägare hos Avanza samt 1270 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ferroamp Elektronik är verksamma inom cleantech sektorn. Inom bolaget utvecklas en rad olika modulära system och tekniska plattformar för energilagring. Lösningarna används huvudsakligen i fastigheter, men används även i integration med laddning av diverse elfordon. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades under 2010 och har sitt huvudkontor i Spånga.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ferroamp, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferroamp

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferroamp

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt