Fem toppklassade ETF:er för utdelningsjägaren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Fonder

Fem toppklassade ETF:er för utdelningsjägaren

Fem

För investerare som söker stabila utdelningar är ETF:er med hög direktavkastning ett attraktivt val. Dessa börshandlade fonder erbjuder regelbundna utdelningar med låg volatilitet. Morningstar har listat fem ETF:er som utmärker sig med deras guldrankning.

  • ETF:er är ett populärt val bland utdelningsinvesterare för deras transparens och låga kostnader.
  • Det är viktigt att välja ETF:er som erbjuder stabila utbetalningar och konstant utdelningstillväxt.
  • Morningstar har identifierat fem guldrankade ETF:er med stark utdelningsstrategi.

För mer detaljerad information kan du läsa hela artikeln på Morningstar.

Strategier för stabila utdelningar

Investerare som är på jakt efter utdelning kan finna ett attraktivt alternativ i ETF:er med fokus på hög direktavkastning. De är utformade för att erbjuda regelbundna utdelningar med låg volatilitet, oavsett marknadsförhållanden. En bra strategi innebär att man inte bara söker högsta avkastning utan också stabila utbetalningar och konstant utdelningstillväxt.

Detta minskar risken för att hamna i en så kallad "utdelningsfälla", där en hög avkastning kan maskera problem som hög skuldsättning och låg lönsamhet, skriver Morningstar. ETF:er med hög utdelning balanserar löpande inkomster med långsiktig kapitaltillväxt och undviker därmed sådana fällor.

Fem guldrankade ETF:er

Morningstar har identifierat fem ETF:er som har fått deras högsta betyg, guld, vilket indikerar förväntningar på långsiktig överprestation.

Fidelity US Quality Income ETF
Med en årlig avgift på 0,25% och en direktavkastning på 1,91%, är denna ETF känd för sin kvalitetsexponering och stabilitet.

iShares MSCI Europe Quality Dividend ESG UCITS ETF
Denna ETF har en årlig avgift på 0,28% och en direktavkastning på 3,19%. Den är särskilt stark inom likviditetsexponering och hållbarhet.

Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF
Med en avgift på 0,29% och en direktavkastning på 3,05%, fokuserar denna ETF på aktier med hög utdelning över hela världen.

Fidelity Europe Quality Income UCITS ETF
Denna ETF har en avgift på 0,30% och en direktavkastning på 3,41%. Den är känd för sin kvalitetsexponering och stabilitet inom europeiska marknader.

SPDR S&P U.S. Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF
Med en årlig avgift på 0,35% och en direktavkastning på 2,02%, erbjuder denna ETF hög likviditetsexponering och fokuserar på amerikanska utdelningsaristokrater.

Slutsats

Vi på Börskollen rekommenderar att investerare överväger dessa ETF:er för att dra nytta av stabila utdelningar och långsiktig kapitaltillväxt. Varje ETF har sina egna styrkor och kan passa olika investeringsstrategier, så det är viktigt att göra en noggrann analys innan beslut om investering.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt