Fem börsvinnare när Kina ska få fart på ekonomin igen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fem börsvinnare när Kina ska få fart på ekonomin igen

Fem

Omfattande stimulanser i Kina kan ge ett lyft även för utländska aktier med stora kopplingar till världens näst största ekonomi. Detta enligt en ny analys från Barclays. Den kinesiska centralbanken har nyligen aviserat flera åtgärder för att stimulera tillväxten och stödja den kämpande fastighetsmarknaden.

  • Stora kinesiska stimulansåtgärder kan gynna amerikanska aktier med höga försäljningsexponeringar mot Kina.
  • Barclays identifierar flera potentiella vinnare inklusive Wynn Resorts och Qualcomm.
  • Även underpresterande aktier som Albemarle kan dra nytta av stimulansen.

Analysfirman Barclays har identifierat flera amerikanska aktier som kan dra stor nytta av Kinas senaste stimulanspaket. Det rapporterar CNBC som tagit del av rapporten. De omfattande åtgärderna från den kinesiska centralbanken syftar till att få igång ekonomin och stärka fastighetsmarknaden, vilket kan ha långtgående effekter på globala tillgångar.

Potentiella vinnare

Bland de aktier som Barclays pekar ut som potentiella vinnare finns kasino- och resortoperatören Wynn Resorts, som har 48 procent av sin försäljningsexponering mot Kina. Aktien har stigit med nästan 8 procent under 2024 och har en köprekommendation enligt LSEG data. Qualcomm är en annan aktie som förväntas gynnas, med 62 procent av sin försäljning kopplad till Kina. Aktien har ökat med cirka 15 procent i år, tack vare bredare teknologiska medvindar.

Underpresterande aktier kan få uppsving

Även vissa underpresterande aktier kan dra nytta av Kinas stimulansåtgärder. Ett exempel är Albemarle, en leverantör av litium med 29 procent försäljningsexponering mot Kina. Trots att aktien har tappat mer än en tredjedel av sitt värde under 2024, delvis på grund av minskad efterfrågan på elfordon och lägre priser på grund av överskott, finns det potential för återhämtning.

Även Merck och Western Digital finns med på listan över aktier som kan få ett uppsving av Kinas stimulanspaket. Dessa företags starka kopplingar till den kinesiska marknaden gör dem till intressanta kandidater för investerare som vill dra nytta av de nya ekonomiska åtgärderna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Qualcomm

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt