Federal Reserve håller styrräntan i USA oförändrad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Federal Reserve håller styrräntan i USA oförändrad

Federal

Styrräntan i USA hålls på samma nivå inom intervallet 5,25-5,5 procent, enligt Federal Reserve. Detta meddelande kom efter det senaste mötet, vilket var det andra i rad där räntan förblev oförändrad. Ordföranden Jerome Powell uteslöt möjligheten till eventuella räntesänkningar och sade att kommittén kommer att agera på det sätt de anser mest lämpligt vid varje given tidpunkt.

Beslutet att behålla räntan på samma nivå togs enhälligt och var väntat. Federal Reserve, ofta kallad Fed, pausade sina räntehöjningar i juli efter att ha höjt räntan elva gånger i rad. Under den efterföljande presskonferensen meddelade Powell att inga beslut har fattats inför nästa möte i december.

USA:s ekonomi fortsätter att växa

Powell tog också upp frågan om eventuella räntesänkningar. Han klargjorde att sådana åtgärder varken övervägs eller diskuteras för närvarande. Powell betonade att kommittén fortfarande är mycket fokuserad på frågan om de har uppnått en penningpolitisk inriktning som är tillräckligt restriktiv för att hålla inflationen på 2 procent över tid. Denna fråga är prioriterad, enligt Powell.

Fed valde att uppgradera sina prognoser för USA:s ekonomi i samband med sitt räntebeslut. De rapporterade att den ekonomiska aktiviteten växte i en stark takt under tredje kvartalet. Detta är en förbättring jämfört med i september då ekonomin ansågs ha expanderat i en solid takt. USA:s ekonomi växte med 4,9 procent under tredje kvartalet, vilket överträffade förväntningarna.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Börsen reagerar positivt på nyheten

Efter Powells presskonferens stängde de amerikanska börserna på plus. Marknaden reagerade positivt på förhoppningar om att räntehöjningarna kan vara över, rapporterar CNBC.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt