Fastighetssektorn är glödhet – men denna aktie får säljråd av Affärsvärlden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fastighetssektorn är glödhet – men denna aktie får säljråd av Affärsvärlden

Fastighetssektorn

Fastighetssektorn generellt har haft en bra period på börsen som en följd av räntesänkningar. Men när det gäller fastighetsbolaget Atrium Ljungberg så rekommenderar Affärsvärlden att sälja aktien. Tidningen anser att nuvarande värdering är för hög och letar istället efter köptillfällen på annat håll.

  • Affärsvärlden ger säljråd för Atrium Ljungberg.
  • Företaget har en värdering över 20 gånger vinsten.
  • Atrium Ljungberg bildades genom sammanslagning 2006.

Som Börskollen rapporterat är den svenska fastighetssektorn glödhet på börsen. Högräntemiljön slog stenhårt mot branschen, men det senaste året har bolagen överlag gått starkt även om det fortfarande är mycket att ta igen sedan toppnoteringarna hösten 2021.

Värdering och marknadsläge

Atrium Ljungberg, grundat 2006, fokuserar på kommersiella fastigheter i större svenska städer, men står nu inför en kritisk utvärdering av sin marknadspotential.

Enligt Affärsvärlden är Atrium Ljungbergs nuvarande aktievärdering en anledning till oro. Med en värdering över 20 gånger vinsten ser tidningen begränsad potential för framtida avkastning i aktien. Affärsvärlden skriver att "till ett lägre pris skulle vi vara mer intresserade av Atrium Ljungberg." Detta indikerar att företaget kan behöva omvärdera sin strategi för att locka investerare.

Atrium Ljungbergs verksamhet

Atrium Ljungberg är en etablerad aktör inom fastighetssektorn, med fokus på att äga och förvalta kommersiella fastigheter i större städer i Sverige. Bolaget bildades 2006 genom en sammanslagning av LjungbergGruppen och Atrium Fastigheter och har sedan dess haft sin bas i Nacka. Deras fastighetsportfölj är omfattande och sträcker sig över flera nyckelområden i landet.

Ägarstruktur och framtid

Enligt Börskollens senaste mätningar har Atrium Ljungberg 4 523 ägare hos Avanza och 873 hos Nordnet. Denna ägarstruktur speglar en bred bas av investerare som nu står inför beslutet om de ska följa Affärsvärldens råd. Vi på Börskollen kommer att fortsätta att övervaka utvecklingen för att ge våra läsare den mest aktuella informationen om bolagets framtid och dess position på marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Atrium Ljungberg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Atrium Ljungberg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt