Fastighetskungen kritisk till egna företagets substansrabatt – i nivå med SBB
Rutger Arnhult, vd och storägare i fastighetsbolaget Corem Property, uttrycker missnöje över den höga substansrabatten på bolagets aktier. I en intervju med Fastighetsnytt menar han att rabatten, som nu ligger på 59 procent, är både orättvis och felaktig. Enligt Arnhult har aktiekursen påverkats negativt av spekulationer kring Ericsson och deras eventuella flytt från Kista.
- Corem Propertys substansrabatt är bland de högsta i fastighetssektorn.
- Vd Rutger Arnhult anser att rabatten är överdriven och orättvis.
- Ericssons eventuella flytt från Kista kan ha påverkat aktiekursen.
Substansrabattens påverkan
Enligt en artikel från Finwire/Dagens Industri, har Corem Propertys aktiekurs fallit kraftigt, vilket resulterat i en substansrabatt på 59 procent—en av de högsta inom fastighetssektorn. Det är en nivå som kan jämföras med fastighetsjätten SBB. Vd Rutger Arnhult anser att rabatten är överdriven och inte speglar bolagets verkliga värde.
Ericssons flyttplaner skapar oro
I början av oktober kom rapporter om att Corems största hyresgäst, Ericsson, överväger att flytta från Kista. Arnhult påpekar att oron för Kista är överdriven och att externa fastighetsvärderare redan har justerat för de ökade svårigheterna att hyra ut lokaler i området. Dessa faktorer ska redan vara reflekterade i aktiekursen, enligt honom.
Corem Propertys verksamhet
Corem Property Group är ett fastighetsbolag som specialiserar sig på lager-, industri-, logistik- och handelsfastigheter, främst belägna i södra och mellersta Sverige. Företaget strävar efter att vara en långsiktig och engagerad aktör på marknaden, och deras strategi är att successivt utveckla varje fastighet i portföljen. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
På Börskollen ser vi att Corem Property har 12,592 ägare hos nätmäklaren Avanza och 3,129 hos Nordnet. Trots den nuvarande marknadsoron, verkar intresset för bolaget bestå bland investerare. Den pågående diskussionen om rabatten kan påverka hur vi ser på fastighetssektorn i framtiden.