Fastighetsbolaget planerar nyemission och blickar mot börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Fastighetsbolaget planerar nyemission och blickar mot börsen

Fastighetsbolaget

Fastighetsbolaget Easy Depot avser att ta in 70 miljoner kronor genom en riktad emission och planerar en börsnotering inom två till tre år. Bolaget, som startade 2022, har en ambitiös tillväxtplan och siktar på att bygga 100–150 anläggningar i Sverige inom de kommande 7–10 åren.

  • Easy Depot planerar att ta in 70 miljoner kronor i en riktad emission
  • Bolaget siktar på en börsnotering inom två till tre år
  • Ambition att bygga 100-150 anläggningar på 7-10 år

Enligt en rapport från Dagens Industri planerar fastighetsbolaget Easy Depot att genomföra en riktad emission på 70 miljoner kronor. Företaget, som grundades våren 2022, har också planer på en börsnotering inom en tidsram på två till tre år. Easy Depot strävar efter att etablera sig som en ledande aktör inom byggande och uthyrning av kombinerade kontors- och lagerlokaler för mindre företag.

Ambitiösa tillväxtplaner

Easy Depot har en långsiktig plan att bygga mellan 100 och 150 anläggningar runt om i Sverige inom de närmaste 7 till 10 åren. Hittills har bolaget färdigställt en anläggning i Skåne, och ytterligare en business park förväntas vara klar innan årsskiftet. Företagets vd, Sofia Wäborg, har uttryckt att man följer den uppsatta planen och att målet är att uppnå ett positivt kassaflöde under 2026.

Ökad värdering och framtida kapitalbehov

Easy Depots nuvarande värdering ligger på 300 miljoner kronor efter den senaste kapitalrundan, vilket innebär en ökning med 30 procent jämfört med tidigare. Rådgivaren för denna finansieringsrunda är Vinga Corporate Finance. Enligt företaget förväntas ytterligare kapitalanskaffning i framtiden för att stödja den planerade expansionsstrategin.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen av Easy Depot och deras resa mot börsen. Företagets strategi och framtidsplaner kommer att bli intressanta att bevaka i takt med att de växer och etablerar fler anläggningar i Sverige.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt